Druga trgovina deonicama rezultirala velikom razlikom između kupovne i prodajne cene

Akcije Tesle prodate za više od 930 miliona dolara

NovacSvetVesti

16.11.2021 09:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Akcije Tesle prodate za više od 930 miliona dolara Akcije Tesle prodate za više od 930 miliona dolara
Generalni direktor kompanije Tesla Ilon Mask (Elon Musk) prodao je deonice firme za 930 miliona dolara kako bi ispunio obaveze po odbitku poreza koje... Akcije Tesle prodate za više od 930 miliona dolara

Generalni direktor kompanije Tesla Ilon Mask (Elon Musk) prodao je deonice firme za 930 miliona dolara kako bi ispunio obaveze po odbitku poreza koje su vezane za akcije, navodi se u dokumentaciji za hartije od vrednosti.

Mask je prodao tačno 934.091 akciju nakon što ih je kupio 2,1 milion po ceni od 6,24 dolara. Tesline akcije završile su trgovački dan sa cenom od 1.013,39 dolara. Sada se od Maska očekuje da plati porez na kapitalnu dobit, odnosno ostvarenu razliku između prvobitne cene i one koju je realizovao prodajom na tržištu akcija, prenosi agencija Reuters.

Ovo je drugi put u toku nedelje da je milijarder trgovao akcijama svoje kompanije. Prošlog ponedeljka, on je prodao još 934.000 akcija za 1,1 milijardu dolara.

Dve pomenute prodaje su planirane još u septembru kroz poslovni plan koji omogućava korporativnim insajderima da ostvare planirane transakcije, navodi se u dokumentaciji.

Kako stoji u Teslinoj dokumentaciji, krajem 2020. godine Mask je imao opciju da kupi 22,86 miliona akcija, koje ističu u avgustu sledeće godine.

Mask je 6. novembra anketirao korisnike društvene mreže Twitter u vezi sa prodajom 10 odsto njegovog uloga, čime je oborio cenu Teslinih akcija jer se većina korisnika Twittera složila da treba da proda. Međutim, nije u potpunosti jasno da li je poslovni plan Tesle vezan za ovu Maskovu anketu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...