investicija kompanije u izgradnju centara za podatke

Amazon ulaže 5,3 milijarde dolara na Novom Zelandu

Firme u fokusuSvetU fokusuVesti

25.9.2021 10:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Amazon ulaže 5,3 milijarde dolara na Novom Zelandu Amazon ulaže 5,3 milijarde dolara na Novom Zelandu
Kompanija Amazon planira da uloži 7,5 milijardi novozelandskih dolara (NZD), odnosno 5,3 milijarde američkih dolara, u izgradnju novih centara za podatke na Novom Zelandu.... Amazon ulaže 5,3 milijarde dolara na Novom Zelandu

Kompanija Amazon planira da uloži 7,5 milijardi novozelandskih dolara (NZD), odnosno 5,3 milijarde američkih dolara, u izgradnju novih centara za podatke na Novom Zelandu.

Amazon Web Services izgradiće nove centre ove vrste, koji će u narednih 15 godina rezultirati otvaranjem hiljadu novih radnih mesta, poručili su iz američke kompanije, prenosi agencija Mina.

„AWS podržava hiljade organizacija širom Novog Zelanda u nastojanjima da kreiraju inovacije, uspeju i rastu na globalnom nivou „, rekao je portparol kompanije Prasad Kalianaraman (Prasad Kalyanaraman).

On je kazao da su uzbuđeni što će na lokalnom nivou izgraditi novu infrastrukturu svetske klase, podučavati Novozelanđane traženim digitalnim veštinama i nastaviti da pomažu lokalnim organizacijama u kreiranju aplikacija koje ubrzavaju digitalnu transformaciju i podstiču ekonomski rast.

Projekat bi korisnicima trebalo da omogući da upravljaju svojim aplikacijama i pružaju usluge krajnjim korisnicima preko digitalnih centara lociranih na Novom Zelandu.

Foto: Pixabay

“Time će se stvoriti uslovi za ispunjavanje zahteva onih klijenata koji žele da njihovi podaci ostanu na Novom Zelandu”, rekao je Kalianaraman.

Ministar za digitalnu ekonomiju i komunikacije, Dejvid Klark (David Clark), kazao je da je najava podsticaj za digitalni sektor Novog Zelanda i iskazuje poverenje u oporavak novozelandske ekonomije.

„Možda smo mala ostrvska država, jako udaljena od tradicionalnih tržišta, ali digitalni svet bez granica kontinuirano nam otvara nove inovativne ekonomske mogućnosti“, dodao je Klark.

On je rekao da je to korak napred za digitalnu zrelost Novog Zelanda, jer se svi pojačano prilagođavamo svetu koji se ubrzano digitalizuje.

AWS ima malu kancelariju na Novom Zelandu od 2014. godine, odvojen od Amazonove internet trgovine, koja je Novozelanđanima dostupna samo preko Australije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...