Vazduhoplovci i programeri biće posebno traženi

Amazon Web Services pokreće hab u Grčkoj za istraživanje svemira

Hi-techLifestyleSvetVesti

3.8.2021 08:28 Autor: Marko Miladinović 0

Amazon Web Services pokreće hab u Grčkoj za istraživanje svemira Amazon Web Services pokreće hab u Grčkoj za istraživanje svemira
Grčka Vlada i Amazon Web Services (AWS), podružnica kompanije Amazon, potpisali su memorandum o stvaranju regionalnog svemirskog haba koji će služiti kao „digitalni inkubator“,... Amazon Web Services pokreće hab u Grčkoj za istraživanje svemira

Grčka Vlada i Amazon Web Services (AWS), podružnica kompanije Amazon, potpisali su memorandum o stvaranju regionalnog svemirskog haba koji će služiti kao „digitalni inkubator“, podstičući istraživanje i preduzetništvo vezano za svemir.

Rad centra će uključivati dva različita programa – razvoj programa obuke i specijalizacije vazduhoplovnih stručnjaka i stvaranje, razvoj i distribuciju baza podataka sa podacima o svemiru.

Kako navodi grčki list Katimerini, vlada taj projekat vidi kao dokaz brze digitalne transformacije Grčke u poslednje dve godine. Portal Spacenews, s druge strane, ističe da je to prvi ugovor ove vrste kompanije AWS, koja proširuje svoju svemirsku prisutnost.

Prema sporazumu, AWS i grčka vlada će sarađivati na promociji svemirske ekonomije, podržavajući mere za privlačenje i obučavanje vazduhoplovnih stručnjaka. Ovo uključuje pristup programu AWS Activate, koji nudi prostor i druge alate i resurse za korišćenje tehnologije umrežavanja u cloud.

AWS takođe pokreće program sponzorstva za grčke stručnjake i organizacije koji žele da skladište i rade sa kvalifikovanim podacima o prostoru svemira, kroz Registar otvorenih podataka na AWS-u.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...