Gigant e-trgovine želi da bude prisutan i u zdravstvenom sektoru

Amazon za skoro četiri milijarde dolara preuzima One Medical

NovacSvetU fokusuVesti

22.7.2022 09:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Amazon za skoro četiri milijarde dolara preuzima One Medical Amazon za skoro četiri milijarde dolara preuzima One Medical
Amazon preuzima kompaniju One Medical za 18 dolara po akciji, ugovorom u gotovom novcu koji pružaoca primarne zdravstvene zaštite procenjuje na otprilike 3,9 milijardi... Amazon za skoro četiri milijarde dolara preuzima One Medical

Amazon preuzima kompaniju One Medical za 18 dolara po akciji, ugovorom u gotovom novcu koji pružaoca primarne zdravstvene zaštite procenjuje na otprilike 3,9 milijardi dolara.

Dogovor produbljuje prisustvo Amazona u sektoru zdravstva, za koji je Nil Lindsi (Neil Lindsay), viši potpredsednik Amazon Health Services, rekao da je „visoko na popisu iskustava koja bi trebalo ponovo otkriti“, prenosi Seebiz.

Gigant e-trgovine se nada da će poboljšati način na koji ljudi zakazuju preglede i samo iskustvo pregleda, rekao je on u saopštenju.

„Želimo da budemo jedna od kompanija koja pomaže u dramatičnom poboljšanju zdravstvenog iskustva u narednih nekoliko godina“, rekao je.

One Medical, koji je izašao na berzu 2020. godine, upravlja mrežom ordinacija primarne zdravstvene zaštite i nudi niz telemedicinskih usluga. Danas je narasla do nadgledanja 188 medicinskih ordinacija na 25 tržišta i broji 767.000 članova, prema poslednjim kvartalnim rezultatima.

One Medical izvestio je o neto gubitku od 90,9 miliona dolara uz prihod od 254,1 miliona dolara u prvom kvartalu.

„Postoji ogromna prilika da se zdravstveno iskustvo učini pristupačnijim, dostupnijim i još ugodnijim za pacijente, pružaoce usluga i platiše“, rekao je izvršni direktor One Medical Amir Dan Rubin u izjavi.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...