Obustavljeno i korišćenje platnih kartica

American Express obustavlja poslovanje u Rusiji i Belorusiji

BiznisNovacSvetVesti

7.3.2022 08:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

American Express obustavlja poslovanje u Rusiji i Belorusiji American Express obustavlja poslovanje u Rusiji i Belorusiji
Kompanija American Express objavila je da obustavlja svoje poslovanje u Rusiji i Belorusiji, čime se pridružila velikom broju zapadnih korporacija u bojkotu poslovanja u... American Express obustavlja poslovanje u Rusiji i Belorusiji

Kompanija American Express objavila je da obustavlja svoje poslovanje u Rusiji i Belorusiji, čime se pridružila velikom broju zapadnih korporacija u bojkotu poslovanja u Rusiji zbog invazije na Ukrajinu.

„Zbog neopravdanog napada Rusije na narod Ukrajine, American Express obustavlja poslovanje u Rusiji“, objavili su iz kompanije, prenosi Seebiz.

„Takođe, obustavljamo poslovanje u Belorusiji“, dodali su iz American Expressa.

Odluka American Expressa usledila je nakon što su dan ranije isto uradile i druge američke kompanije, među kojima su Visa Inc, Mastercard Inc i Paypal Holdings Inc.

„Zbog karaktera postojećeg sukoba i nesigurne ekonomske situacije, odlučili smo da obustavimo naše usluge u Rusiji“, objavio je Mastercard.

Suparnička Visa gotovo je istovremeno objavila da će „saradnji s klijentima i partnerima obustaviti sve transakcije putem Vise u predstojećim danima“, prenosi SeeBiz.

Kartice Vise i Mastercarda koje su izdate u Rusiji više se neće prihvatati u inostranstvu, a kartice izdate izvan Rusije u njoj više neće raditi, objavile su Visa i Mastercard.

Visa, Mastercard i American Express već su preduzeli mere kojima sprečavaju sankcionisane ruske banke da se služe njihovom poslovnom mrežom.

Nabrojene kompanije tako su se pridružile nizu brendova koji zadnjih dana napuštaju Rusiju zbog napada na Ukrajinu i međunarodnih sankcija koje su joj zbog toga uvedene.

 • Dragana

  7.3.2022 #1 Author

  Bas su im udarili sankcije.

  Odgovori

 • IVAN

  7.3.2022 #2 Author

  Sramne odlike sto ce stetiti gradjanima Rusije koji nemaju nikakve veze sa ratom i politikim.

  Odgovori

 • STEFAN

  7.3.2022 #3 Author

  Strasno ne znam kako će sve ovo biti

  Odgovori

 • ZVEZDICA01

  7.3.2022 #4 Author

  Sve više firmi se povlači iz Rusije, nažalost utiče i na njihovo poslovanje ne samo na Rusiju…

  Odgovori

 • Anonimni

  7.3.2022 #5 Author

  Podrška za Rusiju!

  Odgovori

 • MARKO7

  7.3.2022 #6 Author

  Pa baš su im sankcije jake nažalost udarili.

  Odgovori

 • Emilija

  7.3.2022 #7 Author

  Ko zna kako ce se sve ovo zavrsiti

  Odgovori

 • ZVE84

  7.3.2022 #8 Author

  I opet, za Ruse minimalan gubitak…. A za sve ostale katastrofa!

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...