Prodato nekoliko kompanija među kojima je i Arriva Litas Srbija

Arriva autobusi prodati minhenskoj Mutares grupi

AutomobiliFirme u fokusuNovacSrbijaU fokusuVesti

4.10.2022 08:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Arriva autobusi prodati minhenskoj Mutares grupi Arriva autobusi prodati minhenskoj Mutares grupi
Evropski prevoznik Arriva Group prodala je svoje kompanije u Srbiji, Poljskoj i Danskoj međunarodnom finansijskom investicionom fondu Mutares SE&Co.KGaA, sa sedištem u Minhenu. Prodate su kompanije... Arriva autobusi prodati minhenskoj Mutares grupi

Evropski prevoznik Arriva Group prodala je svoje kompanije u Srbiji, Poljskoj i Danskoj međunarodnom finansijskom investicionom fondu Mutares SE&Co.KGaA, sa sedištem u Minhenu.

Prodate su kompanije Arriva Litas Srbija, dansko preduzeće Arriva Danmark A/S, kao i autobuski prevoznik iz Poljske Arriva Bus Transport Polska Sp, objavila je na svom sajtu advokatska kancelarija Živković – Samardžić, koja je posredovala u poslu.

Očekuje se da će transakcija biti završena do kraja ove godine, što uključuje i odobrenje nadzornog odbora Nemačke železnice (Deutsche Bahn) i nemačkog Saveznog ministarstva za digitalni promet i transport, kao i antimonopolsko odobrenje odgovarajućih lokalnih vlasti.

Arriva Group sa sedištem u Velikoj Britaniji deo je nemačke Deutsche Bahn AG, jedne od vodećih svetskih kompanija za prevoz putnika i saobraćajne logistike.

ARRIVA LITAS D.O.O.

MOŠE PIJADE 9, 12000 Požarevac , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
21.516.395,77 (2021)
Broj zaposlenih:
738 (2021)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...