Najveće finansiranje EBRD u IT sektoru u državama Zapadnog Balkana

Kompaniji HTEC odobren kredit od 55 miliona evra za širenje u Evropi

BiznisEUFirme u fokusuVesti

28.9.2022 08:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Kompaniji HTEC odobren kredit od 55 miliona evra za širenje u Evropi Kompaniji HTEC odobren kredit od 55 miliona evra za širenje u Evropi
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je kredit od 55 miliona evra srpskoj IT kompaniji HTEC Grupa sa sedištem u Sjedinjenim Američkim... Kompaniji HTEC odobren kredit od 55 miliona evra za širenje u Evropi

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je kredit od 55 miliona evra srpskoj IT kompaniji HTEC Grupa sa sedištem u Sjedinjenim Američkim Državama. Ovaj kredit će, kako je saopšteno, pomoći HTEC-u u daljem širenju i internacionalizaciji poslovanja putem strateških akvizicija.

Kompanija će, kako je najavljeno, takođe investirati u jačanje svojih usluga i ekspertize u svim domenima, uključujući i fintech. Ovaj potez usledio je nakon nekoliko prethodnih akvizicija, koje je i tada podržala EBRD, a koje su omogućile HTEC Grupi da naraste sa 250, na kompaniju od više od 2.000 zaposlenih, navodi se u saopštenju EBRD, a prenosi Danas.

„Zadovoljstvo nam je što ponovo sarađujemo sa HTEC Grupom, kompanijom koju smo prepoznali i podržali kada je još bila na početku svoje faze širenja poslovanja. EBRD pomaže lokalnim kompanijama da postanu regionalni lideri, i izuzetno smo zadovoljni što je naša podrška pomogla HTEC-u da proširi svoje poslovanje i postane jedna od vodećih IT kompanija u regionu, i globalni igrač u sektoru inženjerskih usluga“, izjavio je direktor EBRD za telekomunikacije, medije i tehnologiju Dirk Verner (Dirk Werner).

Ova investicija predstavlja i do sada najveće finansiranje EBRD u IT sektoru u državama u regionu Zapadnog Balkana, i u skladu je sa strategijom banke da promoviše rast tehnološkog sektora i digitalizaciju u regionu.

Finansijski direktor HTEC-a Miroslav Virijević istakao je da im je partnerstvo sa EBRD tokom poslednje dve godine pomoglo da implementiraju strategiju širenja u regionu.

„Sada smo prisutni na 29 lokacija u sedam zemalja sa ciljem da postanemo najbolja kompanija za razvoj karijera u oblasti softverskog inženjeringa, kao i drugih oblasti, u ovom regionu“, ocenio je Virijević.

HTEC Grupa osnovana je u Srbiji 2008. godine, i od tada je izrasla u globalnu kompaniju za inženjering i razvoj digitalnih proizvoda sa sedištem u San Francisku, i sa rastućom mrežom razvojnih centara širom jugoistočne Evrope.

Kompanija se bavi pružanjem usluga brojnim međunarodnim klijentima u rasponu od „Blue Chip“ kompanija do visokotehnoloških rastućih (scale-up) kompanija u sektorima kao što su maloprodaja, zdravstvo, transport i logistika.

HTEC DOO BEOGRAD

Bulevar Milutina Milankovića 11 B, 11000 Beograd-Novi Beograd , Srbija

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...