ministarka privrede najavila snažniju podršku domaćim privrednicima

Atanasković: Ista pravila za domaće i strane investitore

BiznisInfrastrukturaMoja firmaPreduzetnikSrbijaVesti

7.8.2021 08:38 Autor: Miljan Paunović 0

Atanasković: Ista pravila za domaće i strane investitore Atanasković: Ista pravila za domaće i strane investitore
Ministarka privrede Anđelka Atanasković izjavila je da nema razlike u tretmanu domaćih i stranih investitora i istakla da su ista pravila za sve projekte,... Atanasković: Ista pravila za domaće i strane investitore

Ministarka privrede Anđelka Atanasković izjavila je da nema razlike u tretmanu domaćih i stranih investitora i istakla da su ista pravila za sve projekte, bilo da ih realizuje domaći ili strani investitor.

„Za sve projekte bilo da ih realizuje domaći, bilo strani investitor, pravila su ista i ona su uređena postojećim Uredbama Vlade Srbije U tim uredbama postoje definicije, načini obračuna i koeficijenti koji se podjednako primenjuju na domaće i strane investitore. Jedina razlika je u tome da li se ulaganje realizuje u opštini koja je u III ili IV grupi ili devastiranom području, odnosno gradu ili opštini koji su u I ili II grupi“, rekla je Atanasković, prilikom posete Ivanjici.

Dijalog države sa privrednicima je od velikog značaja za zajedničko unapređenje privrednog ambijenta, ali i radi informisanja o vidovima podrške Ministarstva privrede koji su im na raspolaganju, ulaganjima, izvozu, izlasku na nova tržišta i povezivanju, poručila je ministarka, a preneo je Tanjug.

Kako je saopšteno iz Ministarstva privrede, ona je ukazala da je cilj resora koji vodi da pruži još snažniju podršku domaćim privrednicima i time poveća produktivnost njihovih firmi, ali i da se privuče još veći broj stranih investitora koji su prepoznali našu zemlju kao dobro mesto za ulaganje.

Atanasković je naglasila i da je Zakonom o ulaganjima koji je počeo da se primenjuje krajem 2015. godine položaj domaćih i stranih investitora potpuno izjednačen.

Predsednik opštine Momčilo Mitrović upoznao je ministarku sa planovima te opštine.

„Ivanjica se pokazala kao odgovorna lokalna samouprava što je Ministarstvo privrede prepoznalo i u više navrata pomoglo opštini“, rekao je Mitrović.

Tokom posete Ivanjici u petak, ministarka Atanasković posetila je kompanije Matis Group i MDM New Fashion.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...