Pored vrednih lokacija i nekretnina, novi vlasnik će dobiti i 13 suvih žigova

Autočačak kupio BIP za 2,09 milijardi dinara

SrbijaVesti

16.8.2021 12:52 Autor: Gordana Bulatović 0

Autočačak kupio BIP za 2,09 milijardi dinara Autočačak kupio BIP za 2,09 milijardi dinara
Kompanija Autočačak je danas kupila AD BIP Beograd za 2,09 milijardi dinara (oko 180 miliona evra) na javnom otvaranju ponuda u Agenciji za licenciranje... Autočačak kupio BIP za 2,09 milijardi dinara

Kompanija Autočačak je danas kupila AD BIP Beograd za 2,09 milijardi dinara (oko 180 miliona evra) na javnom otvaranju ponuda u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika.

Ponuda Autočačka je jedina koja je stigla na javni poziv za privatizaciju nekadašnje Beogradske industrije piva, i prihvaćena je, jer je iznosila više od polovine procenjene cene BIP-a kao pravnog lica.

BIP je bio u stečaju od 2016. godine, a pored centralne lokacije kod Mostarske petlje u glavnom gradu, gde se nalazi glavna pivara, poseduje nepokretnosti i proizvodne pogone na više lokacija u Beogradu, zatim u Čačku i Kragujevcu.

AD BIP BEOGRAD – U STEČAJU

BULEVAR VOJVODE PUTNIKA 5, Beograd, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
5.321.695,32 (2020)
Broj zaposlenih:
0 (2020)

U imovinu Beogradske industrije piva spada i 13 suvih žigova njenih proizvoda.

Novi vlasnik Autočačak ima zakonski rok od sedam dana da potpiše kupoprodajni ugovor i 30 dana da uplati ostatak novca od visine depozita plaćenog za učešće u privatizaciji do pune kupoprodajne cene.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...