isplata počinje danas, saopštilo ministarstvo finansija

Autoprevoznici dobijaju šestu ratu sektorske pomoći

SrbijaVesti

29.9.2021 13:40 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Autoprevoznici dobijaju šestu ratu sektorske pomoći Autoprevoznici dobijaju šestu ratu sektorske pomoći
Šesta, i ujedno poslednja rata sektorske pomoći autoprevoznicima, biće isplaćena danas, u okviru trećeg paketa podrške privredi i građanima Srbije u cilju ublažavanja posledica... Autoprevoznici dobijaju šestu ratu sektorske pomoći

Šesta, i ujedno poslednja rata sektorske pomoći autoprevoznicima, biće isplaćena danas, u okviru trećeg paketa podrške privredi i građanima Srbije u cilju ublažavanja posledica pandemije korona virusa.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da država šest meseci konstantno uplaćuje novac autoprevoznicima.

„Isplata poslednje šeste rate pomoći predviđena je za 650 autobuska prevoznika koji su ispunili uslove za dobijanje ove vrste podrške države. Do sada je svaki prevoznik koji ispunjava propisane uslove, dobio šest puta po 600 evra po autobusu, što je ukupno 3.600 evra“, rekao je ministar.

Mali je istakao je da se pomoć uplaćuje na namenske račune otvorene kod Uprave za trezor, za šta je danas izdvojeno oko 469 miliona dinara, prenosi Tanjug.

Ministar je napomenuo da je reč o sektorskoj podršci koja je pokazala opravdanost kada je reč o ublažavanju negativnih posledica koje je na autoprevoznike ostavila pandemija virusa korona.

„Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, ovaj sektor se polako oporavlja. Broj prevezenih putnika u prvih šest meseci 2021. godine, u odnosu na isti period prethodne godine, veći je za 12,2 odsto, pri čemu je prevoz putnika u unutrašnjem saobraćaju povećan za 13,1 odsto“, rekao je Mali.

On je naveo da je potrebno, ne samo povećati obim prevezenih putnika, već i intenzivno raditi na unapređenju mreže puteva i kvalitetu tog prevoza.

Kako je rekao, cilj je, da do kraja godine u izgradnji bude 10 auto-puteva i brzih saobraćajnica.

Naveo je da su deonica auto-puta Miloš Veliki, Preljina-Požega, Moravski koridor, put Sremska Rača-Kuzmin i Novi Sad-Ruma, samo neki od pravaca koji se trenutno grade.

Ministar je naglasio da je država sprovela tri paketa ekonomske podrške privredi i građanima Srbije u cilju ublažavanja posledica pandemije korona virusa, ukupno vredna oko osam milijardi evra, odnosno oko 17,4 odsto BDP-a.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...