loš izgovor za eventualno više cene

Bajden poručio naftašima da ne poskupljuju benzin zbog uragana Ijan

BiznisSvetVesti

28.9.2022 19:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Bajden poručio naftašima da ne poskupljuju benzin zbog uragana Ijan Bajden poručio naftašima da ne poskupljuju benzin zbog uragana Ijan
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden (Joe Biden) poručio je u sredu u Vašingtonu kompanijama koje se bave prometom nafte i gasa da ne... Bajden poručio naftašima da ne poskupljuju benzin zbog uragana Ijan

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden (Joe Biden) poručio je u sredu u Vašingtonu kompanijama koje se bave prometom nafte i gasa da ne podižu potrošačke cene uoči udara uragana Ijan na jugozapadnu obalu Floride.

„Nemojte, ponavljam, nemojte ovo koristiti kao izgovor za povećanje cena benzina ili za mešetarenje na račun američkog naroda“, rekao je Bajden na početku konferencije o problemu gladi u Americi, prenosi Beta.

Po njegovim rečima, uragan „ne daje izgovor za povećavanje cena na pumpama“. Ako se to bude desilo, dodao je Bajden, on će lično zatražiti od federalnih zvaničnika da utvrdi da li je bilo „mešetarenja sa cenama“.

„Amerika posmatra. (Naftna) industrija treba da učini pravu stvar“, dodao je Bajden.

Postoje naznake da je prosečna cena benzina značajno skočila na Floridi uoči očekivanog udara uragana Ijan, čija je snaga četvrte kategorije na skali od pet. On je ojačao, a olujni vetar i kiša već šibaju Floridu.

Procenjuje se da će zbog Ijana biti poplavljeno oko 150 kilometara gusto naseljene oblasti oko mesta Fort Majers, čija će okolina pretrpeti direktni udar uragana.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...