Bankrot SVB banke šokirao globalni finansijski sistem

Bank of America zabeležila priliv veći od 15 milijardi dolara

BankeNovacSvetVesti

15.3.2023 09:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Bank of America zabeležila priliv veći od 15 milijardi dolara Bank of America zabeležila priliv veći od 15 milijardi dolara
Banka Amerike (BofA) je za nekoliko dana prikupila više od 15 milijardi dolara novih depozita, postavši tako jedan od velikih dobitaša nakon što je... Bank of America zabeležila priliv veći od 15 milijardi dolara

Banka Amerike (BofA) je za nekoliko dana prikupila više od 15 milijardi dolara novih depozita, postavši tako jedan od velikih dobitaša nakon što je kolaps tri manje banke narušio poverenje u sigurnost regionalnih kreditora.

Svota koja se broji u milijardama nudi prvi uvid u broj depozita koji su uplaćeni u najveće banke u Sjedinjenim Američkim Državama. Klijenti koji se plaše da će se kriza proširiti potražili su utočište u firmama za koje se smatra da su prevelike da bi propale, piše Bloomberg.

Informacije o prilivu novca u drugu najveću banku u SAD dolaze od izvora koji su direktno upućeni u situaciju, ali koji su želeli da ostanu anonimni jer podaci nisu javni.

Bankrot SVB banke, najveći krah od početka krize, naveo deponente na povlačenje depozita i šokirao je globalni finansijski sistem.

To je takođe primoralo Bajdenovu (Joe Biden) administraciju da uvede nove vanredne mere. Prošle nedelje, banka Silvergate Capital Corp., fokusirana na kriptovalute, zatvorila je radnju, a vlasti su u nedelju zatvorile njujorškog zajmodavca Signature Bank.

Tagovi
NOVAC SAD
 • Milovan94

  15.3.2023 #1 Author

  Ovo je veliki šok za ceo svet ali mislim da šokovi pravi tek dolaze

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.