dodatnih 327 hektara

Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu

SrbijaVesti

11.4.2024 14:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
Naselje Beograd na vodi širi se na dodatnih 327 hektara, prelazi Savu i proširiće se na Novi Beograd i Čukaricu, a obuhvatiće i dodatne parcele... Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu

Naselje Beograd na vodi širi se na dodatnih 327 hektara, prelazi Savu i proširiće se na Novi Beograd i Čukaricu, a obuhvatiće i dodatne parcele na području Savskog venca i Starog grada, prema objavljenoj Odluci o promeni Prostornog plana..

Pristupa se izradi izmena i dopuna Prostornog plana područja posebne namene uređenja dela priobalja grada Beograda, područje priobalja reke Save za projekat Beograd na vodi, objavljeno je danas u Službenom glasniku, prenosi Beta, pozivajući se na N1.

„Okvirna granica izmena i dopuna Prostornog plana obuhvata delove područja grada Beograda, odnosno delove katastarskih opština: Savski venac, Stari grad, Novi Beograd i Čukarica, površine od oko 327 hektara“, navedeno je u Odluci Vlade Srbije.

Beograd na vodi će se tako proširiti na teritoriji katastarske opštine Savski venac, u zoni Brankovog mosta, zatim u zoni uz Karađorđevu ulicu, potom u zoni Savskog trga kao i u zoni između Savskog trga i Drinske ulice.

Nove parcele, koje će biti pod Beogradom na vodi, nalaze se i u zoni Mostarske petlje do obale reke Save kod Starog železničkog mosta i u zoni Savskog priobalja.

Ubedljivo najveći broj parcela koje će biti pod Beogradom na vodi nalazi se na teritoriji opštine Čukarica.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...