Postupkom je obuhvaćeno 12 parcela od kojih se na sedam nalazi parking za autobuse

Beograd na vodi traži lokacijske uslove za gradnju na prostoru BAS-a i pored Sajma

Srbija

24.11.2023 10:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Beograd na vodi traži lokacijske uslove za gradnju na prostoru BAS-a i pored Sajma Beograd na vodi traži lokacijske uslove za gradnju na prostoru BAS-a i pored Sajma
Prema podacima iz Centralnoj evidenciji objedinjenih procedura, u ponedeljak 20. novembra pokrenuta su dva postupka za dobijanje lokacijskih uslova za izgradnju na 14 građevinskih... Beograd na vodi traži lokacijske uslove za gradnju na prostoru BAS-a i pored Sajma

Prema podacima iz Centralnoj evidenciji objedinjenih procedura, u ponedeljak 20. novembra pokrenuta su dva postupka za dobijanje lokacijskih uslova za izgradnju na 14 građevinskih parcela.

Kao investitor u oba postupka navedena je firma Beograd na vodi, objavio je Forbes Srbija.

Lokacijski uslovi traženi su za dva dela ovog velikog kompleksa – nekadašnju glavnu beogradsku autobusku stanicu, poznatiju kao BAS, i parcelu koja izlazi na stari železnički most i u neposrednom je susedstvu Beogradskog sajma.

Zahtev za izdavanje lokacijskih uslova za gradnju na mestu Beogradske autobuske stanice upućen je Sekretarijatu za urbanizam Gradske uprave Grada Beograda.

Postupkom je obuhvaćeno 12 parcela od kojih se na sedam nalazi parking za autobuse u susedstvu stanice BAS, dok ostalih pet pokrivaju prostor stanice, uključujući i deo gde se nalaze peroni, jedna od zgrada pored parkinga za autobuse.

Istog dana, kako piše Forbes Srbija, podnet je i zahtev za dobijanje uslova za gradnju na još dve parcele – u blizini Kule Beograd i u susedstvu Beogradskog sajma.

Parcela kod Sajma površine je 1,5 hektara i nalazi se na prostoru poznatom kao Bara Venecija, a prostire se od starog železničkog mosta do saobraćajnice koja povezuje Bulevar vojvode Mišića i BAS.

Ono što je značajno jeste da se nalazi u neposrednoj blizini Beogradskog sajma, za koji javnost uveliko spekuliše da će biti sledeći pravac kojim će se gradnja širiti, a da će to podrazumevati rušenje svih objekata osim Hale 1, piše Forbes Srbija.

Podsećaju i da je dobijanje lokacijskih uslova prvi korak u procesu dobijanja svih odobrenja za gradnju, pošto se na osnovu lokacijskih uslova priprema projekat koji će biti podnet radi dobijanja građevinske dozvole.

Nakon uspešnog dobijanja građevinske dozvole slede prijava radova, izgradnja, potom priključenje na infrastrukturu, traženje upotrebne dozvole za objekat i na kraju upis prava svojine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...