Ozelenjena krovna terasa prostiraće se na 1.800 kvadratnih metara

U planu izgradnja pijace sa zelenim krovom u Beogradu na vodi

SrbijaVesti

24.2.2024 12:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 26

U planu izgradnja pijace sa zelenim krovom u Beogradu na vodi U planu izgradnja pijace sa zelenim krovom u Beogradu na vodi
U blizini tržnog centra Galerija u Beogradu na vodi u planu je gradnja nove pijace, a reč je o objektu koji će imati zeleni... U planu izgradnja pijace sa zelenim krovom u Beogradu na vodi

U blizini tržnog centra Galerija u Beogradu na vodi u planu je gradnja nove pijace, a reč je o objektu koji će imati zeleni krov i garažu za posetioce.

„Nekoliko ulaza vodiće u prirodno osvetljeni centralni hol, koji će biti ‘srce’ marketa. Tradicionalni materijali poput cigle daće ovom modernom zdanju posebnu toplinu i šarm prohujalog doba“, saopštavaju investitori, prenosi eKapija.

Krov sa obiljem prirodnog zelenila, dodaju, je najveća atrakcija, koju ni mnogo poznatije pijace u svetu nemaju.

Ozelenjena krovna terasa prosiraće se na 1.800 kvadratnih metara.

Projektovanje objekta, kako piše portal Gradnja.rs povereno je beogradskom studiju DA Dizajn Arhitektura, a preliminarni podaci govore da bi pijaca u Beogradu na vodi trebalo da ima 4.100 m2 pijačnog prostora, garažu od 7.800 m2, kao i 2.300 m2 kancelarijskog prostora.

Osim 48 pijačnih štandova, u objektu je projektovana i 51 jedinica namenjena maloprodaji i ugostiteljstvu, kao i 176 parking mesta i tri lifta za posetioce.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...