Vojvodina unapređuje način korišćenja poljoprivrednog zemljišta

Bespovratna sredstva za nove ribnjake i lovišta

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

16.6.2021 10:35 Autor: Miljan Paunović 1

Bespovratna sredstva za nove ribnjake i lovišta Bespovratna sredstva za nove ribnjake i lovišta
Pokrajina Vojvodina ponudila je ukupno 20 miliona dinara bespovratnih sredstava za podizanje novih i rekonstrukciju postojećih ribnjaka privrednim društvima i zemljoradničkim zadrugama preko javnog... Bespovratna sredstva za nove ribnjake i lovišta

Pokrajina Vojvodina ponudila je ukupno 20 miliona dinara bespovratnih sredstava za podizanje novih i rekonstrukciju postojećih ribnjaka privrednim društvima i zemljoradničkim zadrugama preko javnog konkursa. Cilj ovog konkursa je unapređivanje načina korišćenja neobradivog poljoprivrednog zemljišta kroz razvoj ribarstva.

Uslov je da se novi i ribnjaci za rekonstrukciju ne prostiru na manje od hektar i više od 100 hektara, i da se nalaze na teritoriji Vojvodine, prenosi Tanjug.

Bespovratna sredstva maksimalno mogu biti do 70 procenata ukupne vrednosti zemljanih radova bez PDV.

Iznos pokrajinske podrške ne može biti veći od pola miliona dinara po hektaru za rekonstrukcije, odnosno 800.000 dinara po hektaru za podizanje novih ribnjaka. Po jednoj prijavi maksimalno će se odobravati pet miliona dinara.

Zainteresovani za pokrajinsku podršku prijave mogu da podnesu do 15. septembra.

Podrška i za lovišta

Pokrajina Vojvodina će, preko javnog konkursa sa ukupno 19,6 miliona dinara bespovratnog novca, podržati i programe i projekte razvoja lovstva i unapređivanje stanja divljači i njenih staništa.

Najveći deo novca, 14 miliona dinara, opredeljen je za sufinansiranje nabavke žive divljači i to fazana.

Deo podrške opredeljen je za sufinansiranje izgradnje lovno-tehničkih objekata odnosno uzgajališta u lovištima posebne namene, dok se u običnim lovištima podržava izgradnja remiza za divljač i drvenih nakrivenih čeka.

Za pokrajinsku podršku mogu da konkurišu svi korisnici lovišta sa teritorije Vojvodine.

  • Vale

    7.8.2023 #1 Author

    Koji je izvor tih sredstava

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...