bespovratna sredstva za infrastrukturne investicije

BiH i EBRD potpisali tri ugovora ukupne vrednosti 48 miliona evra

BiznisInfrastrukturaRegionVesti

27.4.2022 17:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

BiH i EBRD potpisali tri ugovora ukupne vrednosti 48 miliona evra BiH i EBRD potpisali tri ugovora ukupne vrednosti 48 miliona evra
Zamenik predsedavajućeg Saveta ministara Bosne i Hercegovine i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i direktorka Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD)... BiH i EBRD potpisali tri ugovora ukupne vrednosti 48 miliona evra

Zamenik predsedavajućeg Saveta ministara Bosne i Hercegovine i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i direktorka Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH Manuela Nesl (Manuela Naessl) potpisali su u sredu tri ugovora o grantu ukupne vrednosti oko 48 miliona evra.

Ceremoniji potpisivanja u ime donatora prisustvovali su specijalni predstavnik EU za BiH i šef Delegacije EU u BiH Johan Satler (Johann Sattler) i švedska ambasadorka u BiH Johana Stromkvist (Johanna Strömquist), saopšteno je iz Ministarstva finansija i trezora BiH, prenosi Beta.

Bevanda je naveo da su potpisana tri ugovora kojima će biti obezbeđena bespovratna sredstva EU za dva projekta na koridoru Pet C, kao i švedske vlade za jedan projekat zaštite životne sredine u Živinicama.

„Prvi ugovor koji smo potpisali odnosi se na izgradnju poddeonice auto-puta Poprikuše – Nemila, čime je obezbeđeno 36.074.000 evra bespovratnih sredstava iz fondova Evropske unije. Ovaj projekt izuzetno je značajan za Javno preduzeće Autoceste Federacije BiH jer sada imaju dodatna sredstva za izgradnju 5,1 kilometar na ovoj važnoj poddeonici Koridora Pet C“, naglasio je Bevanda.

JP Autoceste F BIH, d.o.o. Mostar

ul. Adema Buća 20, 88000 MOSTAR , Bosna

Poslovni prihodi (EUR):
108.595.111 (2021)
Broj zaposlenih:
463 (2021)

Prema njegovim rečima, drugi ugovor se odnosi na dodelu bespovratnih sredstava EU u iznosu 9.180.000 evra za izgradnju oko dva kilometra deonice auto-puta u tunelu Ivan prema Konjicu.

Treći ugovor odnosi se na grant od 2,5 miliona evra, koji dodeljuje EBRD i švedska vlada za izgradnju deponije u Živinicama.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.