Novo iznenadno kolebanje cena kriptovaluta

Bitcoin izgubio 16 odsto vrednosti nakon uvođenja u platni promet u El Salvadoru

BerzaNovacSvetVesti

8.9.2021 09:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Bitcoin izgubio 16 odsto vrednosti nakon uvođenja u platni promet u El Salvadoru Bitcoin izgubio 16 odsto vrednosti nakon uvođenja u platni promet u El Salvadoru
Cena bitcoina dramatično je pala u utorak kada je El Salvador usvojio najveću kriptovalutu po tržišnoj kapitalizaciji kao zakonsko sredstvo plaćanja, postavši prva zemlja... Bitcoin izgubio 16 odsto vrednosti nakon uvođenja u platni promet u El Salvadoru

Cena bitcoina dramatično je pala u utorak kada je El Salvador usvojio najveću kriptovalutu po tržišnoj kapitalizaciji kao zakonsko sredstvo plaćanja, postavši prva zemlja u svetu koja je to učinila.

Bitcoin je na jutarnjem trgovanju pao za čak 16 odsto spustivši se ispod nivoa od 43.000 dolara, nakon čega je tokom dana blago smanjio minus na oko 9,5 procenata i trgovao se na 45.082 dolara.

Za to vreme, druga najpopularnija kriptovaluta ether je izgubila oko 15 odsto vrednosti, i zaustavila se na 3.292 dolara.

Korisnici platfrome za trgovanje Coinbase doživljavali su odlaganje ili otkazivanje transakcija u „većoj meri nego inače“, objavila je ova kompanija na društvenoj mreži Twitter, dodajući da su ti problemi rešeni do popodnevnih sati. Slične probleme imali su i korisnici na kripto berzama Kraken i Gemini.

Povrh svega, El Salvador je na dan kada je uveo bitcoin kao zvanično sredstvo plaćanja privremeno onemogućio korišćenje državne aplikacije digitalnog novčanika, kako bi povećao kapacitet servera, što je sprečavalo nove korisnike da ga instaliraju, objavio je salvadorski predsednik Najib Bukele (Nayib Bukele) u tvitu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...