indija ispred SAD, Kine i Velike Britanije

Usvajanje kriptovaluta u svetu poraslo za 880 odsto

InvesticijeNovacSvetVesti

21.8.2021 14:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Usvajanje kriptovaluta u svetu poraslo za 880 odsto Usvajanje kriptovaluta u svetu poraslo za 880 odsto
Indija je na drugom mestu po usvajanju kriptovaluta u svetu, iza Vijetnama, i ispred zemalja poput SAD-a, Velike Britanije i Kine, prema Globalnom indeksu... Usvajanje kriptovaluta u svetu poraslo za 880 odsto

Indija je na drugom mestu po usvajanju kriptovaluta u svetu, iza Vijetnama, i ispred zemalja poput SAD-a, Velike Britanije i Kine, prema Globalnom indeksu usvajanja kripto-platforme za 2021. godinu, prema platformi blokčejn podataka Chainalisis.

Njihov izveštaj je takođe otkrio da je usvajanje kriptovaluta u svetu poraslo za 880 odsto u periodu od juna 2020. do jula 2021. godine, piše Easterneye.

Odvojeno, izveštaj koji je ovog meseca objavila američka istraživačka platforma Finder pokazala je da su svih pet zemalja po usvajanju kriptovaluta iz Azije.

Kompanija je ispitala 47.000 korisnika širom sveta, a 30 odsto njih bilo je u Indiji, koji su rekli da posjeduju kriptovalute.

Od svih dostupnih opcija, Bitcoin je najpopularniji novčić u Indiji, a slede ga Ripple, Ethereum i Bitcoin Cash, navodi se u izveštaju, piše Easterneye.

Zanimljivo je da je u martu ove godine jedan indijski zvaničnuk rekao za Reuters da će ova zemlja predložiti zakon kojim se zabranjuju kriptovalute, i da će se kazniti svako ko trguje ili poseduje digitalni novac.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...