uzdržano trgovanje na beogradskoj berzi

Blagi pad BELEX indeksa, skromna investiciona aktivnost

BerzaNovacSrbijaVesti

1.9.2021 18:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Blagi pad BELEX indeksa, skromna investiciona aktivnost Blagi pad BELEX indeksa, skromna investiciona aktivnost
Na domaćem tržištu kapitala zabeležena je u sredu skromna investiciona aktivnost i blagi pad BELEX indeksa. Ukupan promet na trgovanju iznosio je oko 10... Blagi pad BELEX indeksa, skromna investiciona aktivnost

Na domaćem tržištu kapitala zabeležena je u sredu skromna investiciona aktivnost i blagi pad BELEX indeksa. Ukupan promet na trgovanju iznosio je oko 10 miliona dinara (približno 95 hiljada evra).

Indeks BELEX 15 je registrovao zanemarljivu negativnu korekciju i zaključio trgovanje na nivou od 804,83 poena, a BELEXlajn se spustio za petinu procenta na 1.708,51 poen, prenosi Tanjug.

Drugi dan uzastopno, najtrgovanije su bile akcije Komercijalne banke i Naftne industrije Srbije.

Obična akcija Komercijalne banke je ostvarila promet u iznosu od skoro 5,2 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 3.700 dinara, a i akcija NIS-a se zadržala na ranijem nivou od 610 dinara, uz realizaciju od tri miliona dinara.

Aerodrom „Nikola Tesla“ je ojačao za 0,1 procenat na 1.050 dinara, a isprometovan je u iznosu od 0,8 miliona dinara.

Poljoprivredno preduzeće Omoljica nadoknadilo je delimično jučerašnji snažan pad cene na MTP tržištu. Današnje trgovanje je zaključilo s dobitkom od 1,4 procenta na 3.650 dinara i zabeležilo trgovanje vredno više od 0,7 miliona dinara.

Strani investitori su u ukupnom prometu na tržištu akcija imali udeo od 26,26 odsto, u prodaji 51,92 procenta, a u kupovini zanemaljivih 0,61 odsto.

Na Berzi nije trgovano državnim obveznicama Srbije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...