Ispod pet odsto za novoodobrene kredite

Blagi pad prosečnih kamatnih stopa u Crnoj Gori

BankeNovacRegionVesti

13.10.2022 15:40 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Blagi pad prosečnih kamatnih stopa u Crnoj Gori Blagi pad prosečnih kamatnih stopa u Crnoj Gori
Prosečna ponderisana efektivna kamatna stopa na ukupno odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, u julu je u odnosu na jun pala 0,01 procentni... Blagi pad prosečnih kamatnih stopa u Crnoj Gori

Prosečna ponderisana efektivna kamatna stopa na ukupno odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, u julu je u odnosu na jun pala 0,01 procentni poen i iznosila je 5,56 odsto, pokazuju podaci Centralne banke Crne Gore (CBCG).

U redovnom Biltenu CBCG navodi se da je prosečna ponderisana nominalna kamatna stopa na mesečnom nivou smanjena za 0,01 procentni poen na 5,05 odsto, prenosi Mina.

Efektivna kamatna stopa na novoodobrene kredite u julu je iznosila 4,94 odsto, a nominalna 4,47 odsto.

Efektivna i nominalna kamatna stopa mikrokreditnih finansijskih institucija (MFI) na ukupno odobrene kredite u julu je na mesečnom nivou ostala nepromenjena, na 23,38 odsto odnosno 20,49 odsto. Efektivna kamatna stopa MFI na novoodobrene kredite na mesečnom nivou porasla je 0,33 procentna poena na 23,89 odsto, a nominalna 0,22 procentna boda na 20,66 odsto.

Prosečna ponderisana efektivna kamatna stopa na depozite u julu je na mjesečnom nivou bila manja 0,01 procentni poen, na 0,29 odsto.

Razlika između aktivnih i pasivnih kamatnih stopa u julu je iznosila 5,27 procentnih poena i bila je nepromenjena u odnosu na jun, piše u izveštaju CBCG.

  • SUNCOKRET

    13.10.2022 #1 Author

    To je smešan pad u odnosu na ono koliko je porasla.

    Odgovori

  • MAJA

    14.10.2022 #2 Author

    Ma kakavi, u odnosu na rast ovo je samo zaustavljen dalji rast, trenutno

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...