analitičari očekivali rast indeksa na 71,7 bodova

Blago pogoršanje raspoloženja američkih potrošača početkom avgusta

SvetVesti

12.8.2023 15:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Blago pogoršanje raspoloženja američkih potrošača početkom avgusta Blago pogoršanje raspoloženja američkih potrošača početkom avgusta
Indeks raspoloženja američkih potrošača prema podacima Univerziteta u Mičigenu pao je na 71,2 sa konačnog očitavanja u julu od 71,6 početkom avgusta, ali ostaje... Blago pogoršanje raspoloženja američkih potrošača početkom avgusta

Indeks raspoloženja američkih potrošača prema podacima Univerziteta u Mičigenu pao je na 71,2 sa konačnog očitavanja u julu od 71,6 početkom avgusta, ali ostaje na puno višem nivou nego u isto vreme prošle godine.

Prema anketi The Wall Street Journala, analitičari su očekivali rast indeksa na 71,7 bodova, prenosi Mina, pozivajući se na SEEbiz.

Indeks, koji meri raspoloženje potrošača u vezi sa trenutnom ekonomskom situacijom, napredovao je sa julskih 76,6 bodova na 77,4 boda, što je premašilo očekivanja. Međutim, indeks očekivanja u sledećih šest meseci pao je sa 68,3 na 67,3 boda.

Inflatorna očekivanja potrošača za ovu godinu pala su sa 3,4 odsto u junu na 3,3 odsto.

„Osećaj potrošača u suštini je nepromenjen od kraja jula“, rekla je Džoan Hcu (Joanne Hsu), direktorka istraživanja potrošača na Univerzitetu Mičigen.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...