Tanker pun nafte skrenuo sa puta ka obali grada Istanbula

Ponovo uspostavljen saobraćaj na Bosforu

EUVesti

28.5.2021 20:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Ponovo uspostavljen saobraćaj na Bosforu Ponovo uspostavljen saobraćaj na Bosforu
Pomorski saobraćaj u moreuzu Bosfor ponovo je funkciji, nakon što je u u duže, periodu bio blokiran u oba smera, nakon što je 249... Ponovo uspostavljen saobraćaj na Bosforu

Pomorski saobraćaj u moreuzu Bosfor ponovo je funkciji, nakon što je u u duže, periodu bio blokiran u oba smera, nakon što je 249 metara dug tanker „RAVA“ iz Zadra, skrenuo sa rute i krenuo ka obali. Kako javljaju turski mediji u Istanbulu, pomorski saobraćaj je ponovo uspostavljen, a remorkeri su tanker izveli iz moreuza.

Tanker koji prevozi naftu iz za sad nepoznatih razloga skrenuo je sa puta i krenuo prema obali. Zaustavio se na nekih 300 metara od obale u blizini istanbulske četvrti Lenikoi, javila je turska televizija NTV.

Kako je saopšteno tanker koji prevozi naftu je doživeo kvar na sistemu za upravljanje i plovilo je moralo hitno da se zaustavi. U pomoć je pozvano osam remorkera koji se trude da brod odvuku na sigurno i da se moreuz Bosfor ponovo osposobi za saobraćaj.

Kako javlja hrvatski Jutarnji list, tanker Rava bio je na ruti Novorosijsk (Rusija) – Cartagena (Španija).

Tagovi
TURSKA

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...