Prvi modeli izašli iz pogona

BMW proizvodi novi električni automobil koji neće emitovati štetne gasove

AutomobiliBiznisEUHi-techLifestyleVesti

23.10.2021 14:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

BMW proizvodi novi električni automobil koji neće emitovati štetne gasove BMW proizvodi novi električni automobil koji neće emitovati štetne gasove
Prvi modeli električnih automobila nemačkog proizvođača BMW sišli su sa proizvodnih linija u svom glavnom pogonu u Minhenu i spremni su za prodaju. Model... BMW proizvodi novi električni automobil koji neće emitovati štetne gasove

Prvi modeli električnih automobila nemačkog proizvođača BMW sišli su sa proizvodnih linija u svom glavnom pogonu u Minhenu i spremni su za prodaju.

Model je napravljen na istoj traci kao i motor sa unutrašnjim sagorevanjem i hibridni modeli, poput serije tri. Kako je saopštila kompanija, ulaganja u proizvodni pogon za novi model koštala su 200 miliona dolara, preneo je Reuters, a slična mešovita linija koristi se i u fabrici u Dingolfingu, u kojoj se proizvodi serija X i hibridni modeli.

Foto: Youtube/Printscreen

“Do 2023. godine više od polovine svih vozila iz pogona u Minhenu imaće elektrificirani pogon – bilo kao potpuno električna ili hibridna vozila”, rekao je član uprave BMW-a za proizvodnju Milan Nedeljković.

Kompanija je pred sobom postavila cilj da do 2030. godine najmanje 50 odsto globalne prodaje novih automobila čine električni modeli, a izvršni direktor Oliver Zipse rekao je na prošlonedeljnoj konferenciji da će kompanija da izađe sa potpunom ponudom električnih vozila ako neko tržište do tada zabrani modele sa unutrašnjim sagorevanjem. 

Proizvođač se takođe obavezao da će smanjiti emisije štetnih gasova iz transportne logistike u fabrici u Minhenu na nulu u narednih nekoliko godina. Ovaj cilj biće postignut većim korišćenjem železničkog transporta i akumulatorskih električnih kamiona za transport vozila u i oko pogona, navodi se u saopštenju kompanije. 

  • MARE

    22.1.2023 #1 Author

    Skoro videh elektricnog smarta , kao kotrljajuca igrackica

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...