ukinuta mera zabrane upravljanja vlasništvom u kompaniji

Bogićević: Još nisam prodao vlasnički udeo u kompaniji Politika novine i magazini

BiznisFirme u fokusuNovacSrbijaVesti

6.5.2022 09:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Bogićević: Još nisam prodao vlasnički udeo u kompaniji Politika novine i magazini Bogićević: Još nisam prodao vlasnički udeo u kompaniji Politika novine i magazini
Biznismen Miroslav Bogićević može da raspolaže svojim vlasničkim udelom od 50 odsto u kompaniji Politika novine i magazini (PNM), koja je izdavač dnevnog lista... Bogićević: Još nisam prodao vlasnički udeo u kompaniji Politika novine i magazini

Biznismen Miroslav Bogićević može da raspolaže svojim vlasničkim udelom od 50 odsto u kompaniji Politika novine i magazini (PNM), koja je izdavač dnevnog lista Politika, nakon što mu je 13. aprila Agencija za privredne registre (APR) izbrisala privremenu meru kojom mu je bilo zabranjeno da otuđi ili prenese udeo, ili deo udela koji poseduje u društvu.

Ta mera bila je doneta 2014. godine na osnovu zaključka Komisije za zaštitu konkurencije. Uoči Uskrsa, Komisija je APR-u dostavila novi zaključak.

Kako piše na sajtu APR-a, 12. aprila 2022. godine od Komisije za zaštitu konkurencije Registru privrednih subjekata dostavljen je zaključak od 8. aprila 2022. godine, na osnovu kojeg se stavlja van snage privremena mera zabrane društvu East media group, sa adresom u Moskvi, da otuđi ili prenese udeo ili deo udela koji poseduje u društvu Politika novine i magazini, sa sedištem u Makedonskoj ulici u Beogradu, prenosi Politika.

Uvidom u dostavljenu dokumentaciju registrator je ocenio da su ispunjeni uslovi za brisanje zabeležbe s obzirom na to da je zaključkom Komisije za zaštitu konkurencije od 8. aprila 2022. stavljena van snage privremena mera zabrane, koja je bila predmet registracije u skladu sa Zakonom o postupku registracije u Agenciji za privredne registre, čime je zvanično obelodanjeno da Bogićević može da raspolaže svojim udelom u Politici.

Na pitanje da li je PNM već prodat, kako se spekuliše, biznismenima iz Smedereva, braći Rajić, Bogićević je za Politiku rekao:

„Nikome još niste prodati. Tačno je da sam razgovarao s braćom Rajić, koji su kupili i Večernje novosti, ali dogovor o prodaji Politike nije za sada postignut. Nisu oni jedini sa kojima sam pregovarao. Ima ih još“, rekao je Bogićević.

Listu Politika juče je stigao i odgovor Komisije za zaštitu konkurencije, koja je potvrdila da je postupak protiv OOO East Media Group okončan, što je navedeno kao uslov trajanja privremene mere kojom joj je bilo zabranjeno da otuđi ili prenese udeo, ili deo udela koji poseduje u društvu Politika novine i magazini, te da će odluka o tome biti objavljena po redovnoj proceduri, odnosno sticanju zakonom propisanih uslova.

POLITIKA NOVINE I MAGAZINI (PNM) DOO BEOGRAD

TRG POLITIKA 1, 11000 Beograd (Stari Grad) , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
7.616.788,61 (2021)
Broj zaposlenih:
260 (2021)
Tagovi
APR PRODAJA
  • GAGA

    6.5.2022 #1 Author

    A sta bi sa aferom Farmakom?

    Odgovori

  • ZVE84

    8.5.2022 #2 Author

    Najveća laž…. Čija je Politika?

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...