Firma nastavlja da vodi centar uprkos novom vlasniku

Britanski M7 Real Estate prodao poslovni centar Mani u Zagrebu

BiznisInvesticijeNekretnineNovacRegionVesti

16.11.2021 08:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Britanski M7 Real Estate prodao poslovni centar Mani u Zagrebu Britanski M7 Real Estate prodao poslovni centar Mani u Zagrebu
Britanski investitor M7 Real Estate saopštio je u ponedeljak da je prodao poslovni centar Mani u Zagrebu penzijsko osiguravajućem društvu Raiffeisen. Kako je navedeno... Britanski M7 Real Estate prodao poslovni centar Mani u Zagrebu

Britanski investitor M7 Real Estate saopštio je u ponedeljak da je prodao poslovni centar Mani u Zagrebu penzijsko osiguravajućem društvu Raiffeisen.

Kako je navedeno u saopštenju, M7 će nastaviti da upravlja imovinom u ime novog vlasnika.

Prodaja dovršava dezinvestiranje M7 Central European Real Estate Fund I, fonda za dodatu vrednost koji ima portfolio od 21 logističke, poslovne i maloprodajne nekretnine na ključnim tržištima srednje Evrope, čime je ostvaren ukupni prihod od prodaje od 182 miliona evra i interna stopa prinosa od 25 odsto, znatno ispred poslovnog plana fonda, dodao je M7.

M7 je 2016. godine kupio poslovni centar Mani, višenamensku poslovnu zgradu od 12.900 kvadratnih metara, te proveo opsežnu strategiju upravljanja imovinom kako bi ga nadogradio i poboljšao angažman s novim i postojećim korisnicima. Kao rezultat toga, stopa popunjenosti imovine porasla je sa 54 odsto na 98 odsto, generišući stabilan tok prihoda s ponderisanim prosečnim neisteklim rokom najma od 2,7 godina.

Inače, M7 ma preko 220 zaposlenih u 15 zemalja i teritorija i upravlja sa preko 570 maloprodajnih, kancelarijskih i industrijskih objekata u vrednosti od oko 4,1 milijardu evra.

M7 Real Estate Ltd je deo M7 Investment Grupe i fokusira se na investicije u nekretnine i upravljanje imovinom M7 Investment Grupe.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...