Pandemija jača od prestižnog brenda

Britanski Victoria’s Secret otišao u likvidaciju

LifestyleLuksuzStečajSvetVesti

2.8.2021 08:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Britanski Victoria’s Secret otišao u likvidaciju Britanski Victoria’s Secret otišao u likvidaciju
Sudija Sali Barber (Sally Barber) odobrila je prelazak u likvidaciju Victoria’s Secret u Velikoj Britaniji, što znači da je ugroženo stotine radnih mesta u... Britanski Victoria’s Secret otišao u likvidaciju

Sudija Sali Barber (Sally Barber) odobrila je prelazak u likvidaciju Victoria’s Secret u Velikoj Britaniji, što znači da je ugroženo stotine radnih mesta u 25 prodavnica širom zemlje.

Međutim, likvidacija koja je proglašena u subotu omogućiće kompaniji da isplati dividende poveriocima. Mrežna prodaja međunarodnog brenda će se nastaviti, jer nije povezana sa britanskom podružnicom Victoria’s Secret.

Kada je ogranak maloprodaje prošle godine ušao u minus, britanska firma za proizvodnju odeće Next spasila je Victoria’s Secret preuzevši 51 odsto udela u grupi i tako spasila 500 od 800 radnih mesta. Međutim, kompanija nije uspela da se oporavi od loše prodaje, prenosi Sputnik.

Istovremeno, brend je iskusio velike probleme i u Sjedinjenim Državama, pošto se njegov vlasnik Les Veksner (Les Wexner) suočio sa tužbom zbog svojih veza sa Džefrijem Epstajnom (Jeffrey Epstein). Veksner je optužen da je poznatom finansijeru dozvolio da koristi svoju luksuznu vilu u Ohaju za namamljivanje i zlostavljanje maloletnica.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...