podizanje fabrika nije uslovljeno otvaranjem rudnika litijuma

Čadež: Proizvođači baterija iz Azije interesuju se za Srbiju

Vesti

12.12.2022 10:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Čadež: Proizvođači baterija iz Azije interesuju se za Srbiju Čadež: Proizvođači baterija iz Azije interesuju se za Srbiju
Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež izjavio je da „interesovanje azijskih proizvođača baterija za Srbiju kao investicionu destinaciju postoji“, ali da bi ta... Čadež: Proizvođači baterija iz Azije interesuju se za Srbiju

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež izjavio je da „interesovanje azijskih proizvođača baterija za Srbiju kao investicionu destinaciju postoji“, ali da bi ta šansa bila najbolje iskorištena kada bi Srbija bila deo jedinstvenog evropskog tržišta.

„Država i PKS ozbiljno rade kako bismo se uključili u novi investicioni ciklus u proizvodnji električnih vozila“, dodao je on.

Čadež je u intervjuu za današnju Politiku rekao da je konfrontacija u vezi sa iskopavanjem litijuma, pored ostalog i kod kompanija kao što je Rio Tinto, podigla svest da moraju da budu transparentne i uvode nove tehnologije, prenosi Beta.

Na pitanje da li je otvaranje fabrike baterija kod nas uslovljeno otvaranjem rudnika litiuma čadež kaže da to nije uslov. „Mađarska nema litijum i kobalt, ali je megafabrika ipak otišla kod njih“, rekao je Čadež.

Predsednik PKS je ocenio da je inicijativa Otvoreni Balkan doprinela napretku u olakšanju međusobne trgovine u regionu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...