Uprkos manjem rodu

Cena krompira u Hrvatskoj bez promena, uprkos manjem rodu

AgrobiznisBiznisRegionVesti

11.10.2021 08:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Cena krompira u Hrvatskoj bez promena, uprkos manjem rodu Cena krompira u Hrvatskoj bez promena, uprkos manjem rodu
Predsednik Udruženja proizvođača krompira u Hrvatskoj Damir Mesarić rekao je da će ove namirnice biti dovoljno, uprkos činjenici da je njegova količina smanjena za... Cena krompira u Hrvatskoj bez promena, uprkos manjem rodu

Predsednik Udruženja proizvođača krompira u Hrvatskoj Damir Mesarić rekao je da će ove namirnice biti dovoljno, uprkos činjenici da je njegova količina smanjena za 70 odsto u odnosu na prošlu godinu.

„Nadam se da ćemo s uvozom preživeti ovu godinu“, rekao je Mesarić.

Zbog loših vremenskih uslova, ovogodišnji krompir je sitniji ove godine ali, kako je rekao Mesarić, kvalitet mu je mnogo veći, dodajući da zbog toga ne očekuje poskupljenje.

„Mi cenu držimo na dve kune (oko 0,2 evra), to je ovaj koji se prodaje na rinfuz. Pakovana roba je nešto drugo i za sada se cena ne diže i ne spušta i mislim da će tako i ostati“, rekao je on za HRT.

Na pitanje hoće li, zbog klimatskih promena, u narednim godinama biti dovoljno zaliha, Mesarić je istakao da se nada da hoće.

„Mi ćemo se prilagoditi i klimatskim promenama. Ova skladišta su jedna vrsta ulaganja, a sada se kreće u ulaganje navodnjavanja. Mi ćemo morati da odgovorimo na ove klimatske promene, razljutili smo prirodu i moramo se prilagoditi“, zaključujio je on.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...