To Montenegro tri i po meseca nakon osnivanja

Četiri miliona evra od prodaje karata

BiznisRegionTurizamVesti

22.9.2021 09:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Četiri miliona evra od prodaje karata Četiri miliona evra od prodaje karata
Tri i po meseca nakon prvog leta kompanija To Montenegro može se pohvaliti prihodom od četiri miliona evra samo od prodaje karata. U ovom... Četiri miliona evra od prodaje karata

Tri i po meseca nakon prvog leta kompanija To Montenegro može se pohvaliti prihodom od četiri miliona evra samo od prodaje karata. U ovom periodu ona je prevezla 70.000 putnika, izjavio je za TVCG direktor kompanije Predrag Todorović.

Iako su imali dužu pauzu zbog pandemije korona virusa, zaposlenima nije teško palo 850 redovnih letova, kao ni veliki broj putnika i destinacija. Prema rečima kapetana leta Milana Drobnjaka, pauze nisu nešto što im odgovara i nadaju se da će se stvari uskoro stabilizovati, te da će nastaviti da rade kao nekad.

Pauza zbog pandemije je uticala na zaposlene i na privatnom i na poslovnom nivou, pa su se svi obradovali povratku na posao, dodala je perserka Ivana Tomašević.

Kompanija To Montenegro je za kratko vreme postala konkurentna, što je izazvalo interesovanje mnogih u avioindustriji.

Kako navodi Todorović, prihod od četiri miliona evra izuzetan je rezultat. Ipak, dobar početak od 70.000 prevezenih putnika sa više svetskih destinacija, poput Beograda, Frankfurta, Istanbula, čak i Tel Aviva, zaustavila je pandemija.

U ovom trenutku, letovi u Rusiju su zabranjeni, a direktor kompanije podseća i da postoje ograničenja za putovanje ka Zapadnoj Evropi. On dodaje da To Montenegro ima zadatak da tu situaciju preokrene u svoju korist kako bi imali otvorena vrata ka različitim tržištima.

Osnivački kapital kompanije je 30 miliona evra. Vlada Crne Gore joj je do sada uplatila 26 miliona, a uskoro očekuje preostala četiri. Gubitak od 1,3 miliona evra nacionalni prevoznik objašnjava postavljanjem kompanije na nove temelje.

Prosečno vreme potrebno da jedna avio-kompanija počne da leti i generiše prihode je oko godinu dana. To Montenegro je ovo postigla za tri i po meseca, ističe Todorović. 

On dodaje da je država osnivanjem ove kompanije zapravo uštedela 30 miliona evra. To Montenegro trenutno u floti ima dva aviona Embaraer 195 sa po 116 sedišta, a pre toga su koristili iznajmljeni avion Germany Airways-a.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...