doneta odluka na sednici akcionara

CGES deli dividendu u iznosu od preko 7,4 miliona evra

BerzaNovacRegionVesti

26.10.2021 18:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

CGES deli dividendu u iznosu od preko 7,4 miliona evra CGES deli dividendu u iznosu od preko 7,4 miliona evra
Akcionarima Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) biće raspodeljena dividenda u bruto iznosu od 7,48 miliona evra, odlučeno je na vanrednoj Skupštini akcionara. „Bruto vrednost dividende... CGES deli dividendu u iznosu od preko 7,4 miliona evra

Akcionarima Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) biće raspodeljena dividenda u bruto iznosu od 7,48 miliona evra, odlučeno je na vanrednoj Skupštini akcionara.

„Bruto vrednost dividende po otplaćenoj akciji iznosi 5,13 centi, a neto vrednost, nakon odbitka poreza na dobit, po otplaćenoj akciji iznosiće malo više od četiri centa, ili 4,67 centi“, saopšteno je iz CGES-a.

Deoničari su u utorak jednoglasno usvojili predlog odluke da se prošlogodišnja neto dobit kompanije, u iznosu od 12,46 miliona evra, rasporedi na način što će se 60 odsto ili 7,48 miliona isplatiti kao bruto iznos dividende akcionarima, dok će se 40 odsto odnosno 4,98 miliona evra rasporediti kao neraspoređena dobit i kumulirati sa dobiti iz prethodnih godina, prenosi crnogorska agencija Mina.

Skupštinom akcionara predsedavao je vršilac dužnosti izvršnog direktora Ivan Asanović.

U nastavku Skupštine, akcionari su, shodno Zakonu o privrednim društvima, a po utvrđenom dnevnom redu i u skladu sa Statutom, jednoglasno usvojili odluku o razrešenju i izboru novih članova Odbora direktora kompanije.

CRNOGORSKI ELEKTOPRENOSNI SISTEM

BULEVAR SVETOG PETRA CETINJSKOG BR. 18, PODGORICA, Crna Gora

Poslovni prihodi (EUR):
51.076.073,00 (2020)
Broj zaposlenih:
(2020)

Reizabrani članovi koji predstavljaju državni kapital u kompaniji su Aleksandar Mijušković, Predrag Mijajlović i Dušan Kljajić, dok je za novog člana izabran Oliver Sošić.

Istog dana održana je konstitutivna sednica novoizabranog Odbora direktora, na kojoj je odlučeno da funkciju predsednika tog tela u narednom mandatu obavlja Mijušković.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...