Osnivači čuvenog bara Harry's sastaju se sa čelnicima Srbije

Ciprijani razmatra otvaranje restorana i hotela u Beogradu

BiznisFirme u fokusuLifestyleSrbijaTurizamU fokusuVesti

23.8.2021 08:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Ciprijani razmatra otvaranje restorana i hotela u Beogradu Ciprijani razmatra otvaranje restorana i hotela u Beogradu
Predstavnik četvrte generacije čuvene italijanske porodice ugostitelja i hotelijera, koja je svojim specijalitetima očarala svet, Đuzepe Ciprijani (Giuseppe Cipriani), razmatra otvaranje hotela i restorana... Ciprijani razmatra otvaranje restorana i hotela u Beogradu

Predstavnik četvrte generacije čuvene italijanske porodice ugostitelja i hotelijera, koja je svojim specijalitetima očarala svet, Đuzepe Ciprijani (Giuseppe Cipriani), razmatra otvaranje hotela i restorana u Beogadu.

„Uvek otvaram restorane i hotele svog lanca tamo gde volim i sam da budem, a Beograd je prelep grad. Dobro je širiti se na mesta koja volite. Nisam otvarao restorane i hotele tamo gde mi se ne sviđa“, izjavio je Ciprijani u izjavi za Tanjug.

O mogućnosti da u Beogradu otvori restoran i hotel, Ciprijani će razgovarati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

Ukazao je da četvrta generacija Ciprijani vodi biznis dug 90 godina. Njegova kompanija se, kako kaže, širi u mnogim zemljama, i uvek je u potrazi za novim mogućnostima za rast, kao i mesta na kojima je dobrodošla. „Možda ćemo doći i u Beograd, jer je to fascinirajući grad, prelepa metropola“, naveo je on.

Pradeda Đuzepea Ciprijanija, po kojem je dobio ime, otvorio je u Veneciji prvi restoran ‘Harry’s Bar’, na Trgu Svetog Marka još 1931. godine, a italijansko Ministarstvo kulture ga je 1991. godine proglasilo za nacionalni simbol.

Porodica Ciprijani sada, nakon Ibize, Njujorka, Moskve, Monte Karla, Hong Konga, Las Vegasa, Majamija, Meksiko Sitija, Rijada, Abu Dabija i Dubaija razmatra širenje svoje kulinarske magije i u Beogad, prenosi Tanjug.

Bar Harry’s tokom godina postao je mesto susreta i pisaca, slikara, umetnika, aristokrata, kraljeva i kraljica, mesto koje je svedok istorije. Među čuvenim gostima bili su i Ernest Hemingvej (Ernest Hemingway), Truman Kapote (Truman Capote), Gari Kuper (Frank James Cooper), Pegi Gugenhajm (Marguerite ‘Peggy’ Guggenheim), Ketrin Hepbern (Katharine Hepburn).

Ključ uspeha tog malog bara bili su „dobra i nenametljiva usluga“, pa ne čudi što su među gostima bili i Čarli Čaplin (Charles Spencer Chaplin), Orson Vels (Orson Welles), Aristotel Onazis, Vudi Alen (Heywood ‘Woody’ Allen), kao i „krunisane glave“, od španskog kralja Alfonsa XIII do britanskog princa Čarlsa (Charles Philip Arthur George).

  • Anna

    23.8.2021 #1 Author

    Čekamo otvaranje u Beogradu! 💖💖💖

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...