Deoba firme na dve delatnosti dovela do prodaje jedne

Coca Cola kupuje srpskog proizvođača vode

BiznisRegionSrbijaU fokusuVesti

19.11.2021 08:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Coca Cola kupuje srpskog proizvođača vode Coca Cola kupuje srpskog proizvođača vode
Kompanija Allied Beverages Adriatic iz Zemuna (ABA), vlasnik brenda flaširane vode Rosa, ćerka firma američke kompanije Barlan Inc koju kontroliše američka The Coca Cola... Coca Cola kupuje srpskog proizvođača vode

Kompanija Allied Beverages Adriatic iz Zemuna (ABA), vlasnik brenda flaširane vode Rosa, ćerka firma američke kompanije Barlan Inc koju kontroliše američka The Coca Cola Company, namerava da preuzme firmu Anđelković al iz Beograda.

Kompanija ABA sklopila je 13. jula 2021. godine ugovor o kupovini udela u firmi Anđelković al te će ona nakon završetka transkacije biti pod kontrolom The Coca Cola Company preko njenih povezanih firmi Barlan Inc. i The Coca Cola Export Corporation. 

ABA je vlasnik žiga Rosa i nosilac poslovanja u Srbiji u sklopu kojeg se flašira negazirana prirodna izvorska voda i plasira na tržište Srbije, Bosne i Hercegovine, kao i na druga tržišta, dok je firma Anđelković al u aluminijskom poslu te proizvodi ploče, listove, cevi i profile od plastike, što se obavlja u proizvodnom pogonu u Staroj Pazovi, a od 2017. godine, kada je kupila fabriku vode u Neresnici kod Kučeva, proizvodi negaziranu i gaziranu prirodnu mineralnu vodu koja izvire na obroncima Homoljskih planina, pod brendovima Duboka i Deep, prenosi portal Poslovni.

Početkom ove godine, a s ciljem prodaje poslovanja s vodom, Anđelković je pokrenuo podelu kompanije na dve nezavisne firme tako da je izdvojio novu firmu koja će se nastaviti da sa se bavi aluminijskim poslom, dok je u ostatku kompanije koji je namenjen prodaji ostao posao s prirodnom mineralnom vodom, s povezanom imovinom i zaposlenicima, piše Poslovni.

Anđelković al nema povezanih firmi u Bosni i Hercegovini. Konkurentsko veće BiH zaključilo da u ovom slučaju nije postojala obveza prijave koncentracije, te je odbacilo prijavu kompanije Allied Beverages Adriatic.

Andjelković al doo

Neresnica bb, 12242 Neresnica, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
9.640.866,40 (2020)
Broj zaposlenih:
40 (2020)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...