COCA-COLA U PROBLEMU ZBOG PANDEMIJE Prodaja smanjena za 25 odsto

SvetVesti

21.4.2020 14:39 Autor: Marija Jovanović 0

COCA-COLA U PROBLEMU ZBOG PANDEMIJE Prodaja smanjena za 25 odsto COCA-COLA U PROBLEMU ZBOG PANDEMIJE Prodaja smanjena za 25 odsto
Međutim, već sledećeg meseca, kako je virus počeo da se širi i na druge zemlje i kontinente, ponašanje potrošača se radikalno promenilo, pri čemu... COCA-COLA U PROBLEMU ZBOG PANDEMIJE Prodaja smanjena za 25 odsto

Međutim, već sledećeg meseca, kako je virus počeo da se širi i na druge zemlje i kontinente, ponašanje potrošača se radikalno promenilo, pri čemu je zabeležen kratkotrajan skok prodaje jer su ljudi kupovali veće količine praveći zalihe, nakon čega je prodaja potonula.

“Konačan efekat koji će pandemija imati na rezultat u drugom kvartalu i celoj 2020. godini zasad ostaje nepoznanica jer će uveliko zavisiti od trajanja socijalnog distanciranja i mere ‘ostani kod kuće’, kao i od tempa makroekonomskog oporavka”, navodi se u saopštenju „Coca-Cola“.

Što se tiče izveštaja o poslovanju u prvom tromesečju, „Coca-Cola“ je prijavila skok neto zarade od 65 odsto na 2,8 milijardi dolara, odnosno na 64 centa po akciji. Zarada prilagođena za jedokratne stavke iznosi 51 cent po akciji, što je znatno iznad projekcija na Vol stritu od 44 centa po akciji, pokazuju podaci agencije FaktSet.

Prilagođeni prihodi „Coca-Cola“ u iznosu od 8,6 milijardi dolara takođe su nadmašili prognoze analitičara, koji su tipovali iznos od 8,3 milijardi dolara. Kompanija više ne očekuje da će ostvariti planirane ciljeve za ovu godinu projektovane pre korona krize.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...