pozitivno će se odraziti na poslovni ambijent

Crna Gora poboljšala rejting na OECD skali

RegionVesti

6.2.2024 11:00 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Crna Gora poboljšala rejting na OECD skali Crna Gora poboljšala rejting na OECD skali
Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) objavila je ažuriranu listu – Klasifikacije rizika zemlje, prema kojoj je rejting Crne Gore poboljšan sa kategorije... Crna Gora poboljšala rejting na OECD skali

Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) objavila je ažuriranu listu – Klasifikacije rizika zemlje, prema kojoj je rejting Crne Gore poboljšan sa kategorije sedam na kategoriju šest, saopšteno je iz Ministarstva finansija ove zemlje.

„Unapređenje rejtinga na OECD skali odražava poboljšanje generalne percepcije rizika jedne zemlje, uzimajući u obzir ekonomske pokazatelje, ocenu trenutne političke stabilnosti, kao i istaknute napore u sprovođenju reformi, posebno kada je reč o poboljšanju transparentnosti“, rekli su iz Ministarstva, prenela je Mina.

Oni su podsetili da je OECD međuvladina organizacija koju čini 38 zemalja članica, osnovana 1961. godine sa ciljem unapređenja ekonomskog razvoja i međunarodne trgovine.

„Napredak u klasifikaciji, prema OECD standardima, ima pozitivne implikacije i doprinosi ne samo poboljšanju ambijenta za međunarodnu saradnju, već i privlačenju investicija, potencijalnih grantova, kao i povećanju konkurentnosti uslova međunarodnog finansiranja za strateške projekte“, rekli su iz Ministarstva.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...