Evropski parlament usvojio Instrument za razvoj Zapadnog Balkana

Crnoj Gori pristup povoljnim kreditima u vrednosti od 400 miliona evra

RegionVesti

24.4.2024 16:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Crnoj Gori pristup povoljnim kreditima u vrednosti od 400 miliona evra Crnoj Gori pristup povoljnim kreditima u vrednosti od 400 miliona evra
Evropski parlament je usvojio Instrument za reformu i razvoj Zapadnog Balkana, i na ovaj način Crna Gora dobija pristup povoljnim kreditima u vrednosti više... Crnoj Gori pristup povoljnim kreditima u vrednosti od 400 miliona evra

Evropski parlament je usvojio Instrument za reformu i razvoj Zapadnog Balkana, i na ovaj način Crna Gora dobija pristup povoljnim kreditima u vrednosti više od 400 miliona evra i bespovratnih sredstava za ispunjavanje reformi.

Ministarka evropskih poslova, Maida Gorčević, rekla je da će se tim instrumentom pomoći rast crnogorske ekonomije, ispuniti ciljevi iz reformske agende i približiti članstvu u porodici evropskih demokratija, prenosi Mina.

“Ovakva inicijativa odražava nameru EU da brže integriše zemlje Zapadnog Balkana, uz postepeno učešće u jedinstvenom evropskom tržištu, podstičući brže dostizanje standarda ekonomije EU“, objavila je Gorčević na društvenoj mreži X.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...