Warner Music otkupio prava na stvaralaštvo poznatog DJ

David Geta prodao svoj muzički katalog za 100 miliona dolara

LifestyleSvetVestiZanimljivosti

18.6.2021 08:47 Autor: Vladimir Jokanović 0

David Geta prodao svoj muzički katalog za 100 miliona dolara David Geta prodao svoj muzički katalog za 100 miliona dolara
Francuski DJ i producent David Geta (David Guetta) prodao je svoj muzički katalog kompaniji Warner Music za 100 miliona dolara. Geta je tokom karijere... David Geta prodao svoj muzički katalog za 100 miliona dolara

Francuski DJ i producent David Geta (David Guetta) prodao je svoj muzički katalog kompaniji Warner Music za 100 miliona dolara. Geta je tokom karijere prodao 50 miliona albuma, a njegovi najpoznatiji hitovi su „Titanium“ i „Play Hard“.

Warner Music je otkupio prava na muziku koju je Geta snimio u poslednje dve decenije, kao i dogovor za buduća snimanja. Njujorška izdavačka kuća saopštila je da je interesovanje za Getin katalog ogromno, prenosi FT.

„Retkost je da umetnik, ne samo definiše žanr, već i da ga transformiše. David to radi duže od dve decenije. I dalje ima izvanredan uticaj na evoluciju plesne muzike, istovremeno inovirajući i sarađujući sa novim glasovima na dinamičan način“, naveo je direktor Warner Music Maks Lusada (Max Lousada).

Geta je dvostruki dobitnik Grammy nagrade, a nastupao je 2018. godine na novosadskom EXIT festivalu. Karijeru je započeo kao DJ u Parizu i na Ibici, a popularnost je stekao neovlašćenim remiksom pesme „Heroes“ Dejvida Bouvija (David Bowie).

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...