Nemačka železnica fokusirana na osnovno poslovanje

Deutsche Bahn objavio javni poziv za prodaju podružnice Schenker

EUVesti

20.12.2023 09:09 Autor: Vladimir Jokanović 0

Deutsche Bahn objavio javni poziv za prodaju podružnice Schenker Deutsche Bahn objavio javni poziv za prodaju podružnice Schenker
Nemački državni železnički operater Deutsche Bahn raspisao je tender za prodaju svoje teretne i logističke podružnice DB Schenker. Schenker se sa svojim uslugama vazdušnog,... Deutsche Bahn objavio javni poziv za prodaju podružnice Schenker

Nemački državni železnički operater Deutsche Bahn raspisao je tender za prodaju svoje teretne i logističke podružnice DB Schenker. Schenker se sa svojim uslugama vazdušnog, pomorskog i kopnenog transporta nije pokazao kao dobar za DB, uprkos tome što je stvarao profit.

Nemačka železnička mreža sve je više opterećena kašnjenjima zbog starenja infrastrukture. To je dovelo do potrebe da se Deutsche Bahn, koji ima stotine podružnica u inostranstvu, usresredi na svoje osnovno železničko poslovanje i domaće tržište, prenosi Seebiz.

Milijarde koje se očekuju od prodaje Schenkera mogle bi da pomognu u finansiranju opsežnih ulaganja u nemačke železnice, iako se očekuje da će se veći deo novca od prodaje iskoristiti za smanjenje duga. U decembru prošle godine nadzorni odbor Deutsche Bahna naložio je grupi da „ispita i pripremi“ projaju do 100 odsto DB Schenkera.

Deutsche Bahn je krrajem septembra obavestio upravu da je pregled završen, a kompanija je u utorak zvanično objavila da namerava da proda „ceo deonički kapital Schenkera u otvorenom, transparentnom i nediskriminirajućem procesu“.

Navedeno je da ponude treba da budu dostavljene do 15. januara, a informacija o prodaji objavljena je u Wall Street Journalu i na web stranici kompanije Deutsche Bahn. Schenker zapošljava oko 76.000 ljudi u 130 kompanija u svetu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...