IATA isprobala mobilnu aplikaciju Travel pass

Digitalni pasoš se dobro pokazao na letu Singapur-London

SvetVesti

19.3.2021 09:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Digitalni pasoš se dobro pokazao na letu Singapur-London Digitalni pasoš se dobro pokazao na letu Singapur-London
Upotreba digitalnog pasoša (IATA Travel Pass) prvi put je uspešno isprobana na međunarodnom letu od Singapura do Londona, objavilo je Međunarodno udruženje za vazdušni... Digitalni pasoš se dobro pokazao na letu Singapur-London

Upotreba digitalnog pasoša (IATA Travel Pass) prvi put je uspešno isprobana na međunarodnom letu od Singapura do Londona, objavilo je Međunarodno udruženje za vazdušni saobraćaj (IATA).

Prve IATA digitalne pasoše testirala je u sredu avio-kompanija Singapore Airlines.

Air Serbia aplikacija na telefonu
Foto: Air Serbia

Reč je o aplikaciji za upravljanje zdravstvenim podacima o putovanju, koju su koristili putnici.

„Uspešna primena IATA Travel Pass na letu Singapore Airlines pokazuje da ta tehnologija može sigurno, pogodno i efikasno da pomogne putnicima i vladama da upravljaju zdravstvenim podacima o putovanjima. To ima nemerljiv značaj za ponovno pokretanje međunarodnog vazduhoplovstva“, rekao je direktor IATA Aleksandar de Žunijak.

Putnici Singapore Airlines na letovima od Singapura do Londona će koristeći IATA Travel Pass imati digitalnu verziju svog IATA pasoša na mobilnom telefonu, zatim će unositi podatke o letu kako bi se upoznali sa ograničenjima i propisima putovanja, i primiti verifikovane rezultate testa, kao i potvrdu da ispunjavaju sve uslove putovanja.

I nacionalna avio-kompanija Air Serbia će u saradnji sa IATA, početkom aprila početi sa testiranjem digitalnog pasoša.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...