plan je da se izgradnja završi za tri godine

Dinamika radova Moravskog koridora ide po planu

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

17.8.2021 16:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Dinamika radova Moravskog koridora ide po planu Dinamika radova Moravskog koridora ide po planu
Radovi na izgradnji treće deonice Moravskog koridora Adrani – Preljina, koji su počeli u julu, napreduju odličnom dinamikom, zaključili su na sastanku u utorak... Dinamika radova Moravskog koridora ide po planu

Radovi na izgradnji treće deonice Moravskog koridora Adrani – Preljina, koji su počeli u julu, napreduju odličnom dinamikom, zaključili su na sastanku u utorak generalni direktor projekta dr Viknajson Tevendran iz kompanije „Behtel-Enka”, koja je izvođač radova, i gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Moravski koridor povezaće centralne delove Srbije sa dva najvažnija putna pravca – koridorima 10 i 11, čime će se povezati sva veća naselja u regionu: Ćićevac, Stalać, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak, gde živi oko pola miliona stanovnika, prenosi Tanjug.

Treća deonica, Adrani – Preljina, projektovana je u dužini od 30,66 kilometara, a trenutno se u Adranima izvode radovi na izgradnji mosta preko Zapadne Morave.

„Na ovom potezu će, na nekoliko lokacija, biti spravljeno korito Zapadne Morave, kod sela Sirče, Oplanić, Grdice i Adrana. Nakon izgradnje petlje u Adranima, prema Mrčajevcima i Preljini, sledi prokop znatno dužeg novog korita Morave. “Behtel“ je posvećen i zaštiti životne sredine, prirodnih resursa i lokalnih zajednica, koji bi mogli biti pogođeni projektom”, reko je Tevendran.

Ukupna dužina Moravskog koridora je 112 kilometara, a plan je da se izgradnja završi za tri godine.

„Lokalna privreda dobila je mnogo upošljavanjem radnika na izgradnji ove saobraćajnice. Digitalizovan auto-put svetske klase, doprineće privrednom razvoju našeg grada i stvoriti kvalitetnije uslove za dolazak stranih investitora”, zaključio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...