Objavljene nove cene goriva za narednih nedelju dana

Dizel jeftiniji za tri, bezolovni za sedam dinara

NovacSrbijaVesti

22.7.2022 14:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Dizel jeftiniji za tri, bezolovni za sedam dinara Dizel jeftiniji za tri, bezolovni za sedam dinara
Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikacije saopštilo je da će u narednih nedelju dana maksimalna cena evro dizela biti 215 dinara, a benzina evro... Dizel jeftiniji za tri, bezolovni za sedam dinara

Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikacije saopštilo je da će u narednih nedelju dana maksimalna cena evro dizela biti 215 dinara, a benzina evro premijum BMB 95 192 dinara. Ove cene važiće do sledećeg petka kada će ministarstvo objaviti novi cenovnik.

Prethodne nedelje evrodizel je koštao najviše 218 dinara po litru, a benzin 199 dinara.

Najviša maloprodajna cena evro dizela i evropremijuma BMB 95, prema Uredbi koju je propisala Vlada Srbije, dobija se kada se prosečna veleprodajna cena ovih derivata uveća za sedam dinara.

Na poslednjoj sednici Vlade Srbije produžena je važnost Uredbe kojom se zabranjuje izvoz evro dizela, a Uredba o kontrolisanim cenama na benzinskim pumpama važi do 31. jula.

Maksimalne cene goriva kontrolišu se od 11. februara kada je prvi put određeno na koji način se formiraju maloprodajne cene.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...