rezultati nadmašili očekivanja analitičara

Dobit Amazona u drugom kvartalu 6,7 milijardi dolara

Vesti

6.8.2023 09:28 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Dobit Amazona u drugom kvartalu 6,7 milijardi dolara Dobit Amazona u drugom kvartalu 6,7 milijardi dolara
Dobit kompanije Amazon je u drugom kvartalu iznosio 6,7 milijardi dolara, odnosno 65 centi po akciji. Taj rezultat prevazišao je očekivanja analitičara Wall Streeta,... Dobit Amazona u drugom kvartalu 6,7 milijardi dolara

Dobit kompanije Amazon je u drugom kvartalu iznosio 6,7 milijardi dolara, odnosno 65 centi po akciji. Taj rezultat prevazišao je očekivanja analitičara Wall Streeta, koji je prognozirao dobit od 30 centi po akciji.

Ovo je značajna promena u odnosu na drugi kvartal prošle godine, kada je Amazon zabeležio gubitak od dve milijarde dolara, odnosno 20 centi po akciji, prenosi Mina.

Ukupan prihod Amazona za drugi kvartal porastao je međugodišnje 11 odsto na 134,4 milijardi dolara, dok su analitičari iz agencije Refinitiv prognozirali prihod od 131,5 milijardi dolara.

Ovo je najveći prihod Amazona od četvrtog kvartala 2020. godine.

Prihod od Amazonovih internet usluga (AWS) je međugodišnje porastao 12 odsto na 22,1 milijardu dolara, dok prihod od reklama iznosi 10,7 milijardi dolara.

Broj zaposlenih u Amazonu na globalnom nivou je u drugom kvartalu pao četiri odsto međugodišnje, na 1,46 miliona radnika.

Tagovi
AMAZON DOBIT

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...