Najnovije poslovne vesti Biznis.rs

DOMAĆA OSIGURAVAJUĆA KUĆA BELEŽI RAST I TOKOM KRIZE Dunav u Top 10 osiguravača jugoistočne Evrope

NovacOsiguranjeSrbijaVesti

26.11.2020 14:24 Autor: Marko Miladinović 0

DOMAĆA OSIGURAVAJUĆA KUĆA BELEŽI RAST I TOKOM KRIZE Dunav u Top 10 osiguravača jugoistočne Evrope DOMAĆA OSIGURAVAJUĆA KUĆA BELEŽI RAST I TOKOM KRIZE Dunav u Top 10 osiguravača jugoistočne Evrope
Kompanija Dunav osiguranje ostvarila je u prvih devet meseci ove godine bruto premiju osiguranja od 21,86 milijardi dinara, što je za skoro sedam odsto... DOMAĆA OSIGURAVAJUĆA KUĆA BELEŽI RAST I TOKOM KRIZE Dunav u Top 10 osiguravača jugoistočne Evrope

Kompanija Dunav osiguranje ostvarila je u prvih devet meseci ove godine bruto premiju osiguranja od 21,86 milijardi dinara, što je za skoro sedam odsto više nego u istom periodu 2019, izjavila je predsednica Izvršnog odbora Dunav osiguranja Ivana Soković povodom održavanja četvrtih Srpskih dana osiguranja.

Soković ističe da je ta kompanija i pored pandemije korona virusa u prvih devet meseci ove godine nadmašila rezultate poslovanja iz 2019. godine, koja je bila rekordna po uspehu, kao i da je sa učešćem od 27,07 odsto Dunav zadržao lidersku poziciju na srpskom tržištu osiguranja.

Dunav osiguranje je i najbolje rangirana srpska osiguravajuća kuća sa premijom od 242,3 miliona evra u 2019. i zauzela je deseto mesto na listi TOP 100 osiguravača jugoistočne Evrope.

Na istoj listi Dunav je zabeležio skok sa osmog na šesto mesto i po neto dobiti, koja je 2019. godine dostigla 25,6 miliona evra, što je bio rast od 192 odsto u odnosu na 2018. godinu.

„U prvih devet meseci ove godine, u uslovima u kojima je domaće tržište životnog osiguranja raslo 2,09 odsto, premija životnih osiguranja kompanije beleži rast od čak 16,11 odsto. Rast premije neživotnih osiguranja Dunava iznosi šest odsto, što takođe nadmašuje rast tržišta neživotnih osiguranja koji iznosi 2,20 odsto“, kazala je Soković.

Njene reči takođe potvrđuju da je celokupno tržište osiguranja u Srbiji ipak nastavilo da beleži rast i u 2020. godini, uprkos izazovima pandemije, što je u Aranđelovcu potvrdila i guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.  

Najveći rast premije Dunava u prvih devet meseci ove godine zabeležen je kod osiguranja imovine, čak 36 odsto, dok je dobrovoljno zdravstveno osiguranje u istom periodu doprinelo rastu premije od 30,46 odsto, a auto-kasko osiguranje motornih vozila s rastom premije većim od 12 odsto.

Soković je naglasila da polise životnog osiguranja pružaju osiguranicima pokriće i za covid-19, te tako građani Srbije prvi put imaju u ponudi polise putnih osiguranja za ceo svet koje, pored standardnih rizika, pokrivaju i rizik od korona virusa.

Kompanija je za najstarije građane obezbedila posebne ponude, i to u vidu dostavljanja polise na kućne adrese osiguranika.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...