DUG HRVATSKE PREMAŠIO 40 MILIJARDI EVRA Prvi put u istoriji toliki porast

RegionVesti

1.8.2020 09:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

DUG HRVATSKE PREMAŠIO 40 MILIJARDI EVRA Prvi put u istoriji toliki porast DUG HRVATSKE PREMAŠIO 40 MILIJARDI EVRA Prvi put u istoriji toliki porast
Hrvatska narodna banka objavila je najnovije podatke o dugu opšte države koji je krajem aprila, prvi put u istoriji, premašio 300 milijardi kuna (40... DUG HRVATSKE PREMAŠIO 40 MILIJARDI EVRA Prvi put u istoriji toliki porast

Hrvatska narodna banka objavila je najnovije podatke o dugu opšte države koji je krajem aprila, prvi put u istoriji, premašio 300 milijardi kuna (40 milijardi evra).

U aprilu je dug opšte države porastao za više od šest milijardi kuna (803,4 miliona evra), popevši se sa nivoa od 298,8 milijardi kuna (39,9 milijardi evra), na 304,9 milijardi kuna (40,8 milijardi evra).

Hrvatski dug je, kako prenosi Tanjug pozivajući se na portal Index.hr, porastao u jeku zatvaranja ekonomije zbog pandemije korona virusa i mera, koje su uvedene radi očuvanja radnih mesta.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...