Koncesije izdate na 30 godina

Dvadeset i dva aerodroma privatizovana u Sao Paulu

BiznisInfrastrukturaSvetVesti

19.7.2021 17:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Dvadeset i dva aerodroma privatizovana u Sao Paulu Dvadeset i dva aerodroma privatizovana u Sao Paulu
Vlada brazilske države Sao Paulo održala je u četvrtak aukciju za prodaju koncesija za 22 manja regionalna aerodroma na teritoriji države. Aerodromi su bili... Dvadeset i dva aerodroma privatizovana u Sao Paulu

Vlada brazilske države Sao Paulo održala je u četvrtak aukciju za prodaju koncesija za 22 manja regionalna aerodroma na teritoriji države. Aerodromi su bili podeljeni u dva geografska bloka – severozapadni i jugoistočni – a očekuje se da će koncesionari investirati u nove aerodromske terminale.

Od 22 aerodroma, šest realizuje redovne usluge komercijalnog vazduhoplovstva, ističu iz vlade, dok 13 ima potencijal da razvije nove redovne rute tokom koncesije. Zajedno, dva najveća aerodroma trenutno prevoze 2,4 miliona putnika godišnje.

Sa ponudom u iznosu od 1,5 miliona američkih dolara, kompanija Consorcio Aeroportos Paulista pribavila je koncesije za severozapadni blok, dok je koncesije za jugoistočni blok obezbedio Voa NV Voa SE konzorcijum, uz investiciju od 2,88 miliona dolara, sve to ne računajući dodatna ulaganja.

Naime, aerodromi koji su trenutno pod upravom i radom Odeljenja za vazdušni saobraćaj države Sao Paulo zahtevaju dodatne investicije, koje njihovi zakupci moraju da obave u tridesetogodišnjoj koncesiji, u ukupnom iznosu od 174 miliona dolara.

Koncesija predviđa pružanje javnih usluga upravljanja, održavanja, istraživanja i proširenja državne aerodromske infrastrukture. Ugovorom je predviđen tarifni i necarinski model naknade, kroz iskorišćavanje pomoćnih prihoda, kao što je iznajmljivanje hangara ili drugih nekretnina u okviru aerodroma, piše ANBA.

Tagovi
BIZNIS BRAZIL

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...