Uprkos svim kritikama, decenijski trud se višestruko isplatio

Džesika Alba ima kompaniju vrednu milijardu dolara

LifestyleSvetVestiZanimljivosti

14.9.2021 19:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Džesika Alba ima kompaniju vrednu milijardu dolara Džesika Alba ima kompaniju vrednu milijardu dolara
Kompanija Honest, koju je osnovala holivudska zvezda Džesika Alba (Jessica Alba), ima tržišnu kapitalizaciju od oko milijardu američkih dolara. Međutim, 2012. godine, kada je... Džesika Alba ima kompaniju vrednu milijardu dolara

Kompanija Honest, koju je osnovala holivudska zvezda Džesika Alba (Jessica Alba), ima tržišnu kapitalizaciju od oko milijardu američkih dolara. Međutim, 2012. godine, kada je popularna glumica odlučila da pokrene firmu za proizvodnju zdravih i organskih kozmetičkih i higijenskih proizvoda, mnogi su bili sumnjičavi kako će sve to da ispadne, uključujući i nju.

Godinama je morala da se suočava sa skepsom poslovnog sveta. „Volim činjenice i podatke“, rekla je Alba nedavno za magazin People. Kada su joj govorili da njeno preduzeće neće uspeti, ona se kritičarima suprotstavljala postignutim rezultatima.

Kretanje vrednosti kompanije Honest u poslednjih pet dana/Izvor: Nasdaq – Google

Alba je sada 40-godišnja majka troje dece i neko vreme je zapostavila glumu, ali se podseća neprospavanih noći iz ranih dana poslovanja Honest Company. Teško je izmamiti osmeh na lice kada ste iscrpljeni, ali ona ističe da je „ogroman posao neophodan da se kompanija postavi na zdrave noge. Svaki detalj je bitan“, prenosi njene reči CNBC.

Kompanija se u poslednjih devet godina bavila grupnim tužbama zbog lažnog oglašavanja, previranja u rukovodstvu i prvog, neuspelog pokušaja javne ponude na berzi. Za Albu je ključ bio da isključi svu tu „spoljnu buku“, što je takođe lakše reći nego učiniti.

Napokon, posle velike upornosti, kompanija je ponovo pokušala i ovaj put je uspešno započela svoj berzanski život. U maju je imala listiranje na berzanskom indeksu Nasdaq, a samo tokom IPO-a, Alba je postala bogatija za 122 milliona dolara, i barem na neko vreme ućutkala sve kritičare. 

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...