Londonski aerodrom Getvik ograničava broj letova u julu i avgustu

EasyJet smanjuje prevozne kapacitete zbog nedostatka osoblja

Firme u fokusuPoslovanjeTurizamU fokusuVesti

20.6.2022 17:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

EasyJet smanjuje prevozne kapacitete zbog nedostatka osoblja EasyJet smanjuje prevozne kapacitete zbog nedostatka osoblja
Britanska niskobudžetska avio-kompanija EasyJet  objavila je danas da smanjuje svoje prevozne kapacitete ovog leta zbog velikog nedostatka osoblja. U kompaniji se nadaju da će... EasyJet smanjuje prevozne kapacitete zbog nedostatka osoblja

Britanska niskobudžetska avio-kompanija EasyJet  objavila je danas da smanjuje svoje prevozne kapacitete ovog leta zbog velikog nedostatka osoblja. U kompaniji se nadaju da će ovim potezom izbeći haos na aerodromima kakav je viđen poslednjih nedelja. 

Iz avio-kompanije su naveli da će ih ova odluka koštati, ali nisu dali dodatne podatke, navodeći istovremeno da su srednjoročni izgledi “atraktivni” i da je broj rezervacija za četvrto fiskalno tromesečje, koje se završava 30. septembra, sličan prepandemijskom nivou u 2019. godini, prenosi Reuters.

U britanskom prevozniku sada računaju da će u trećem, pomerenom tromesečju koje se završava 30. juna kapacitet transporta biti 87 odsto nivoa koji je kompanija dostigla 2019. godine, što je smanjenje u odnosu na predviđanih 90 odsto.

To predstavlja 140.000 letova za 22 miliona putnika, i 550 odsto od kapaciteta za isti period za 2021. godinu, kada su restrikcije vezane za pandemiju i dalje kočile najveći deo saobraćaja.

U četvrtom tromesečju koje se završava 30. septembra kapacitet saobraćaja se očekuje da će biti oko 90 odsto od nivoa iz 2019. godine, u odnosu na prethodno prognoziranih 97 odsto.

Zbog povećanja saobraćaja u prvoj polovini 2022. godine, zahvaljujući ukidanju zdravstvenih restrikcija, avijacija u Evropi se suočava sa operacionalnim teškoćama koje uključuju kašnjenja u kontroli saobraćaja i manjak osoblja na aerodromima, što dovodi do kašnjenja i otkazivanja, navode iz kompanije EasyJet.

To za posledicu ima ograničavanje letova objavljenih na dva najveća aerodroma koja kompanija EasyJet koristi — Getvik u Londonu i aerodrom u Amsterdamu. 

Zvaničnici aerodroma Getvik su u petak objavili da će ograničiti broj dnevnih letova u julu i avgustu kako bi se izbegao haos koji je vladao na aerodromima poslednjih nedelja. 

Iz prevoznika EasyJet smatraju da će moći da prevezu većinu putnika pogođenih smanjenjima drugim letovima, a mnoge od njih i istog dana kada je bila prvobitna rezervacija, i obećavaju da će unapred obavestiti klijente o izmenama.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...