Turski investitor proizvodi automobilska svetla

EBRD odobrio 15 miliona evra za novi pogon fabrike FEKA Automotive u Ćupriji

SrbijaVesti

23.12.2023 12:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

EBRD odobrio 15 miliona evra za novi pogon fabrike FEKA Automotive u Ćupriji EBRD odobrio 15 miliona evra za novi pogon fabrike FEKA Automotive u Ćupriji
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je da je odobrila 15 miliona evra kredita za izgradnju novog proizvodnog objekta kompanije FEKA Automotive... EBRD odobrio 15 miliona evra za novi pogon fabrike FEKA Automotive u Ćupriji

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je da je odobrila 15 miliona evra kredita za izgradnju novog proizvodnog objekta kompanije FEKA Automotive u blizini njenog postojećeg pogona u Ćupriji.

FEKA novac može da iskoristi i za nabavku novih energetski efikasnih proizvodnih linija i opreme i finansiranja obrtnih sredstava.

Novo postrojenje će biti virtuelna replika postojećeg, ali će raditi sa najsavremenijom opremom, sa mnogo većom energetskom i proizvodnom efikasnošću. Kao rezultat toga, investicija će rezultirati smanjenom potrošnjom energije u poređenju sa postojećom opremom odnosno opremom koja bi bila nabavljena bez učešća EBRD-a“, stoji u obrazloženju odluke o kreditiranju.

Vrednost projekta u Ćupriji procenjena je na ukupno 15,9 miliona evra, od kojih će 15 miliona evra obezbediti EBRD putem osiguranog kredita sa duži rok sa grejs periodom.

FEKA Automotive, prema podacima EBRD, proizvodi široku paletu prednjih, zadnjih i unutrašnjih automobilskih svetala za različite putničke i komercijalna vozila, upravlja proizvodnim pogonom od 7.500 kvadratnih metara kod Ćuprije i trenutno zapošljava oko 100 ljudi.

U okviru projekta izgradnje novog proizvodnog pogona planirano je i postavljanje krovne solarne elektrane od 1,2 megavata.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...