Feka Automotiv bavi se proizvodnjom svetlosne signalizacije

Turska fabrika u Ćupriji zaposliće još 500 radnika do 2024. godine

BiznisInvesticijeSrbijaVesti

16.9.2022 08:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Turska fabrika u Ćupriji zaposliće još 500 radnika do 2024. godine Turska fabrika u Ćupriji zaposliće još 500 radnika do 2024. godine
Turska fabrika „Feka automotiv“ pokrenula je proizvodnju svetlosne signalizacije za automobilsku industriju u Ćupriji 2020. godine u doba pandemije. Trenutno zapošljavaju 110 radnika, ali... Turska fabrika u Ćupriji zaposliće još 500 radnika do 2024. godine

Turska fabrika „Feka automotiv“ pokrenula je proizvodnju svetlosne signalizacije za automobilsku industriju u Ćupriji 2020. godine u doba pandemije. Trenutno zapošljavaju 110 radnika, ali uz ugovorene poslove planiraju gradnju još jedne hale i da 2024. godinu dočekaju sa 500 zaposlenih.

Na mestu gde je bila ledina, uz sam auto-put Beograd–Niš, sada su pogoni turske fabrike Feka automotiv. Proizvode svetlosnu signalizaciju, svetla za enterijere vozila i retrovizore za Volkswagen, Reno, Porsche, Fiat, piše RTS.

Radnici fabrike kažu da su zadovoljni i da posao nije naporan.

Radnica Mirjana Zafirović dodaje i da je zadovoljna platom i da je među prvima, pre dve i po godine, počela da radi.

Radnica

„Ova firma nam pruža dosta mogućnosti da naučimo neke nove stvari, plate su odlične, uslovi su zadovoljavajući i pružaju nam veliku mogućnost za napredovanje i usavršavanje“, ocenjuje Vojkan Ivanović, tim lider.

Zadovoljni i menadžeri iz Turske

Menadžer Refik Muharem oko tri godine živi u Ćupriji s porodicom. „Veoma sam zadovoljan što živim ovde i radim sa srpskim kolegama. Imamo samo dva turska radnika, potpuno sam zadovoljan i mislim da će biti sve bolje i bolje“, ističe Muharem.

Turska fabrika je prva grinfild investicija u industrijskoj zoni Ćuprije, a uložila je 15 miliona evra.

„Snažno preporučujem ljudima koji žele da investiraju u Srbiji, a pogotovo u Ćupriji, da to urade. Planiramo da do 2024. godine udvostručimo ovde naše investicije“, naglašava Serkan Kuruoglu, generalni menadžer Feka automotiv.

Opština je već obezbedila dodatna dva hektara za gradnju nove fabrike.

„Feka automotiv je potpisao ugovor sa kompanijom Fiat, što znači da će u narednom periodu morati da izgradi još jedan pogon, što će ukupno iznositi 15.000 kvadrata. To je za naše Ćupričane vrlo značajno, naravno i za Paraćince i Jagodince, jer će 500 radnika biti zaposleno u ova dva pogona“, ističe Ninoslav Erić, predsednik Skupštine Opštine.

U pogonima Feka fabrike u Turskoj zaposleno je hiljadu radnika, a generalni menadžer te porodične kompanije kaže da im je cilj – isti broj zaposlenih i u Srbiji.

FEKA Automotive d.o.o.

Mihajla Pupina 28, 35230 ĆUPRIJA , Srbija

Poslovni prihodi (RSD):
249.514.000,00 (2021)
Broj zaposlenih:
59 (2021)

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...