U isto vreme, banka sa partnerima planira paket pomoći Ukrajini

EBRD sprema uvođenje sankcija Rusiji i Belorusiji

BankeSvetVesti

2.3.2022 09:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

EBRD sprema uvođenje sankcija Rusiji i Belorusiji EBRD sprema uvođenje sankcija Rusiji i Belorusiji
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) saopštila je da razmatra da na neodređeno vreme suspenduje pristup Rusiji i Belorusiji svojim finansijskim i savetodavnim... EBRD sprema uvođenje sankcija Rusiji i Belorusiji

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) saopštila je da razmatra da na neodređeno vreme suspenduje pristup Rusiji i Belorusiji svojim finansijskim i savetodavnim uslugama.

U saopštenju EBRD navodi se da je nakon ruskog napada na Ukrajinu pripremljen predlog za izjašnjavanje upravnog odbora banke o uvođenju sankcija Rusiji i Belorusiji, javlja agencija Anadolu.

Predlog je već dostavljen upravnom odboru, koji okuplja 71 državu, te Evropsku uniju i Evropsku investicionu banku (EIB).

U saopštenju se navodi da će, ukoliko se predlog sankcija odobri glasanjem u roku od 30 dana, pristup Rusiji i Belorusiji finansijskim i savetodavnim uslugama EBRD biti suspendovan na neodređeno vreme, prenosi Mina.

U saopštenju banke se navedi da i EBRD i njeni partneri takođe rade na hitnom finansijskom paketu koji će odgovoriti na potrebe regiona u vezi sa dešavanjima u Ukrajini.

EBRD je jasno osudila napad Rusije na Ukrajinu i najavila podršku Ukrajini.

Prethodnih godina banka je uložila 24,3 milijarde evra u 788 projekata u Rusiji. Banka je do danas finansirala 142 projekta u Belorusiji u iznosu od približno 3,1 milijardi evra.

  • Ika

    2.3.2022 #1 Author

    Svi bismo voleli da se smiri situacija i da ne bude rata

    Odgovori

  • MARKO7

    2.3.2022 #2 Author

    Iskreno voleo bih kao i svi verovatno da ne bude scena iz drugog svetskog rata…

    Odgovori

  • VILENJAK

    2.3.2022 #3 Author

    Samo da prestane ovo ludilo…

    Odgovori

  • GOCA BG

    2.3.2022 #4 Author

    Trude se svojski da slome ekonomiju dve zemlje…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...